Гард на Берое с място в Идеалната петица на кръга в Адриатика


Гард на Берое с място в Идеалната петица на кръга в Адриатика
(сн. fiba)
08-10-2024 16:57 | BGbasket.com

Берое Стара Загора стартира победоносно новия сезон в Адриатическата лига. Баскетболистките на Албена Хубенова преодоляха съпротивата на Трешневка 2009 след 81:71 в зала „Общинска". Ключова роля за първата победа на действащите шампионки в женската А група изигра Божица Муйович. Усилията на черногорката дадоха резултат, тъй като намери място в Идеалната петица на първия кръг в регионалната надпревара.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от WABA League (@wabaleague)

 

Гардът започна в стартовата петица и показа защо са й гласували доверие, особено през второто полувреме. 28-годишната баскетболистка поведе колоната на реализаторите и не бе далече от дабъл-дабъл за Берое. 176-сантиметровият плеймейкър остави на сметката си 22 точки, 4 борби, 7 асистенции и 1 открадната топка за 31 игрови минути. При стрелбата си тя бе 4/10 от средна дистанция, 2/5 зад дъгата и 8/9 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това донесе на черногорската националка коефициент на полезно действие от 22.

 

Компания на Муйович правят Ашли Остин и Айзая Дингъл от Задар, Зорана Радонич от Будучност и Лена Билич от Трешневка 2009. За на кръга в Адриатика стана Остин.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Божица Муйович, Адриатическа лига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи