Рецитал на Везенков улесни живота на Олимпиакос срещу Арис


Рецитал на Везенков улесни живота на Олимпиакос срещу Арис
(сн. https://www.novasports.gr)
13-10-2024 19:05 | BGbasket.com

Александър Везенков и Олимпиакос фиксираха втори пореден успех през новия сезон в елита на Гърция. Българинът и неговите съотборници не срещнаха особени трудности срещу Арис след 102:72 в среща от втория кръг, изиграна в Двореца на мира и дружбата.

 

Това се оказа достатъчно за селекцията на Йоргос Барцокас да продължи с пълния си актив, който вече е от две победи. Следващият мач за Везенков и компания в шампионата на южната ни съседка ще бъде на 21 октомври (понеделник), когато ще имат визита на Кардица.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

 

 

Домакините се развилняха още в началните минути и двуцифреният аванс се превърна в закономерност, за да се отскубнат с 23 точки в края на дебютния период. „Червено-белите“ не се отказаха от мисълта за нова наказателна акция и в следващата десетка, в която продължиха да бъдат пълни господари и се прибраха в съблекалнята при 57:31 в своя полза. През второто полувреме ефективността в офанзивен план не бе толкова голяма, колкото през първото, но това не спря тима от Пирея да продължи с раздаването на правосъдие и да улесни задачата си до финалната сирена.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

 

Както по традиция, Везенков намери място сред титулярите и нямаше проблеми да бъде над всички. Българският национал блесна в офанзивен план. Крилото остави срещу името си 22 точки, 5 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 20 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе почти перфектен – 7/7 от средна дистанция, 1/2 отвъд дъгата и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Моузес Райт финишира с 23 точки и 7 борби за „червено-белите“. Еван Фурние регистрира 11 и 7 асистенции, Тайлър Дорси наниза 10 точки.

 

Ландърс Ноли бе над всички за отбора от Солун с 21 точки. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос, Арис
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи