Под пара: Везенков завоюва нов приз за MVP на кръга в Евролигата (видео)


Под пара: Везенков завоюва нов приз за MVP на кръга в Евролигата (видео)
(сн. Olympiacos B.C./Facebook)
17-10-2024 15:05 | BGbasket.com

Александър Везенков и Олимпиакос започнаха да оправдават ролята си на едни от фаворитите за спечелването на титлата в Евролигата. Селекцията на Йоргос Барцокас се справи със съпротивата и на Армани Олимпия Милано след 89:68 в мач от третия кръг в Двореца на мира и дружбата, а както по традиция, българинът открадна шоуто. Константното представяне на крилото се оказа достатъчно да прибере приза за MVP на кръга в турнира на богатите.

 

 

 

Българският национал намери място в стартовата петица и още от самото начало започна да се превръща в кошмар за италианската защита. 29-годишният баскетболист влезе в ролята на топреализатор заедно с Шакил МакКисик и не бе далече от дабъл-дабъл. 206-сантиметровият стрелец блесна с 22 точки, 7 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 24 минути, прекарани на паркета.

 

При стрелбата си той бе 3/6 от средна дистанция, 3/5 отвъд дъгата и 7/8 от линията за изпълнение на наказателни удари. По този начин роденият в Никозия играч събра коефициент на полезно действие от 31.

 

Така Спортист №1 на България за 2022 и 2023 година даде заявка, че отново ще доминира в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент, както го правеше в последните два сезона преди да се отправи към НБА. Припомняме, че Везенков завоюва приза за Най-полезен играч и на втория кръг, който подели с Нийл Сако от АСВЕЛ Вильорбан.

 

Срещу името на сина на Сашо Везенков личат средни показатели от 16.7 точки и 7.3 борби за 3 срещи в Евролигата през настоящия сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос, Евролига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи