Партизан излезе на печелившата страна срещу Макаби (видео)


Партизан излезе на печелившата страна срещу Макаби (видео)
(сн. KK Partizan Mozzart Bet/X)
18-10-2024 00:15 | BGbasket.com

Партизан подхвана положителна серия в Евролигата, след като постигна втори последователен успех. Момчетата на Желко Обрадович надделяха над Макаби Тел Авив с 91:79 в мач от четвъртия кръг. В зала "Александър Николич" насред Белград сърбите решиха всичко в последната част и отказаха играчите на Одед Каташ, които ще играят домакинските си двубой в сръбската столица и през настоящия сезон.

 

Подобно на "гробарите", които имат по две победи и загуби, на сметката на "делфините" също личи подобен баланс. На 23 октомври (сряда) тимът от Беград ще приеме Виртус Болоня, а ден след това Макаби ще има гостуване на Жалгирис

 

 

 

Леви Рандълф и Роман Соркин позволиха на символичните домакини да развалят статуквото в началото и да се озоват в ролята на лидери. Това обаче не попречи на Айзък Бонга, Тайрик Джоунс и Габриел Лундберг да запалят искрата за гостите, които съумяха да сътворят пълен обрат и да се отскубнат само с точка след 10 минути игра.

 

Стартът на втората част също премина при поделено надмощие, като и от двете страни не липсваха реализатори. Постепенно Хасиел Риверо се присъедини към канонадата от точни стрелби и помогна на израелците да оформят 46:42 в своя полза на голямата почивка.

 

 

 

Двата отбора си спретнаха надвкарване при подновяването на играта. Джейлън Хоард, Соркин и Риверо имаха основен принос за доброто нападение на „делфините“, а от другата страна тази отговорност се падна на Франк Тиликина и Брандън Дейвис. Именно последният сложи силен край на третия период и направи така, че сърбите да се откъснат с 2 точки.

 

Стърлинг Браун, Карлик Джоунс и Лундберг оставиха лидерството в ръцете при откриването на финалната десетка. Рандълф и Хаорд показаха, че отборът от Тел Авив е далече от това да се предаде, но Браун, Нтиликина и Джоунс  поеха диригентската палка, правейки живота лесен на „гробарите“ в последните минути.

 

 

 

Стърлинг Браун поведе сърбите към победата с 20 точки. Айзък Бонга добави 14 и 4 точни шута от далечна дистанция, Франк Нтиликина има 12, по 11 нанизаха Карлик Джоунс (6 асистенции) и Габриел Лундберг (5 завършващи подавания). 

 

Леви Рандълф записа 19 точки и 7 борби за Макаби. Хасиел Риверо регистрира 15 и 8 овладени под двата ринга топки, Джейлън Хоард реализира 14 точки. Роман Соркин е с 11 и 5 борби, Тамир Блат приключи с 10, 9 овладени под двата ринга топки и 9 асистенции.


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Макаби Тел Авив, Партизан, Евролига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи