Неуредени сметки спират Антонио Бъркс за Лукойл Академик


Неуредени сметки спират Антонио Бъркс за Лукойл Академик
Лукойл все още чакат Антонио Бъркс
15-09-2007 04:00

Новият гард на Лукойл Академик Антонио Бъркс все още не е получил разрешение от бившия си клуб Цървена Звезда Белград и не може засега да бъде картотекиран в Българската Федерация по Баскетбол. От Белград са проявили претенции към Бъркс и не може да бъде картотекиран нито в България, нито в УЛЕБ.

Както е известно, Бъркс игра миналата година за Цървена Звезда. Той взе участие в 18 мача в Адриатическата лига със средно по 9.3 точки и 2.9 асистенции на мач. В турнира на УЛЕБ показателите му са 8.8 точки и 4.2 асистенции в 12 срещи. Напуска инцидентно отбора през Април преди сезона да е свършил.

Очакваше се новото попълнение да пристигне в лагера на шампионите преди две седмици и да се присъедини към отбора на лагера в Правец. Проблеми с издаването на нов паспорт вследствие неизплатени издръжки принудиха Бъркс да не е пристигнал. Очакванията са той да дойде докрая на седмицата и да пътува в понеделник с Лукойл Академик на турнето в Сърбия. Ръководството на отбора тепърва ще се бори за получаване на правата на баскетболиста, които все още са в Цървена Звезда.
Антонио Бъркс има да запълва голямата „дупка”, оставена в отбора след тръгването на „професор” LJ от тима на „студентите”.


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи