Литва се класира на Олимпиадата


Литва се класира на Олимпиадата
Ясикевичус класира Литва за Пекин
16-09-2007 22:00

Литва победи Гърция 78-69 и така завоюва бронзовите медали на Европейското първенство. Другото важно за литовците е, че с тази победа те успяха да се класират директно за Олимпийските игри и няма да им се налага да играят квалификации. Техните съперници от Гърция пък ще трябва да играят допълнителен турнир, за да отидат в Пекин.
Литовците започнаха много добре мача и взеха преднина в началото. В края на първата част гърците се доближиха и изоставаха само с точка, 19-20. В началото на втората гърците успяха да поведат, но пък Литва наложи своя стил на игра и натрупа девет точки аванс след тройка на Клейза. Първото полувреме завърши 41-34 за Литва.
Третата част показа, че отборът на Литва е по-подготвен за този мач. Въпреки че гърците намаляваха на няколко пъти преднината на съперника си, литовците съумяваха да дръпнат отново, като най-голямата разлика бе 11 точки. Все пак тази част завърши при резултат 62-54. В последните 10 минути литовците успяха да запазят аванса си и се поздравиха с бронзовите медали.
Кщищоф Лавринович бе най-добър за Литва с 19 точки и 3 борби, а Рамунас Шишкаускас и Линас Клейза добавиха по 13. Най-резултатен в мача пък стана Никос Зисис с 23 точки, но той не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си.

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи