Даниел Димитров: „В другите отбори има напрежение да се класират на всяка цена”


Даниел Димитров: „В другите отбори има напрежение да се класират на всяка цена”
Даниел Димитров
30-09-2007 20:19

Старши треньорът на Славия Даниел Димитров:

„Направихме отбора в движение. Трябваше да събираме състезатели в процеса на подготовка. Имахме малко време на разположение, но си личи, че те в момента са с подобрено физическо състояние и най-важното игрово поведение.

Имаме проблеми единствено с Георги Капъклиев, койточ счупи ръка и няма да може да играе. Всичките останали 14 човека, които картотекирахме са на разположение и от тях ще избирам 12-те преди всеки мач.

Изявен фаворит няма, турнира е петдневен и всичко може да се случи. На този етап няма да има отбор, който да е готов на 100 %, да е в най-добрата си форма. Искам и вярвам ние да сме един от трите отбора, които ще се класират. Едно със сигурност мога да заявя, в началото на подготовката шансовете ни бяха 1 %, а сега са около 30 % да се класираме за А-1. Моята прогноза е , че това ще са ЦСКА, Славия и Сливен.

Нашите предимства са, че сме млад и амбициозен отбор. При другите отбори, особено в три от тях ще има напрежение да се класират на всяка цена. В момента ние сме едно кълбо от амбиция, да се докажем и използваме грешките на останалите отбори. Имаме само един състезател, който е играл в А-1 в лицето на Бойко Пангаров и нямаме голям опит. Моето мнение обаче е, че трябва да се дава път на младите и ние сме типичен пример за това. Въпреки младостта и липсата на опит смятам, че имаме своите реални шансове да попаднем в тройката.”


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи