Емил Бинев: Отнасяха се с голям респект към всички нас


Емил Бинев: Отнасяха се с голям респект към всички нас
Бинев (вляво) (сн. FIBAeurope.com)
20-09-2009 17:48

Емил Бинев се завърна от Полша, където взе участие в юношеския Мач на звездите в Европа. Той представи повече от отлично и за по-малко от 12 минути завърши с 5 точки и 1 борба. Намерихме младият талант от Бургас да разкаже впечателнията си от това събитие.
 
„Първоначално бяха избрани около 30 баскетболисти на моята възраст – до 18 години от всички отбори във всички дивизии”, разказва Бинев пред BulgarianBasket.com. “След това четиримата треньори плюс Светислав Пешич направиха допълнително пресяване, а аз имах щастието да попадна сред тези, които ще вземат участие в самия мач.Мисля, че имаше представители от всички по-силни страни, само от Турция и Франция нямаше и незнам и аз защо, те имаха много силни състезатели на самото европейско. Може би са били ангажирани по това време.”
 
Бинев се представи отлично на Европейско първенство за юноши в Мец, Франция това лято, където България зае 10-място. Бинев записа средно 9.5 точки, 3.9 борби и 1.4 асистенции за 8 изиграни срещи. Младокът каза още, че хората навън се отнасят с повече респект към баскетболистите и те получават по-голямо уважение.
 
„Представиха ни на полувремето на мача Испания-Франция, когато пред около 7-8 хиляди души ни извикаха на центъра на терена и спикера съобщи всичките участници в нашия мач на звездите. Гледахме всички четвъртфинали от европейското първенство, имах възможност да бъда близо до звездите в тях, а с един от тях дори размених по няколко думи и дори се снимах с него – Антон Понкрашов от Русия”, добавя Бинев.
 
„Най-силно впечатление ми направи отношението към всички нас преди самата среща. Бяхме заобиколени от много камери още от автобуса към залата, после в самите съблекални всеки си имаше определено място с подготвени екипите с имената, точно както съм гледал по телевизията. На самия мач влязох като резерва и се постарах да не разочаровам с изявите си, още повече, че представях родината си в такъв мач. За времето, което бях на терена мисля, че се представих много добре и получих добри отзиви за играта си. Имаше около 5000 зрители, които ни аплодираха през цялото време. Имаше и такива, които след това в коридорите на залата ни срещаха и искаха да се снимат с нас, както и желаеха автографи. Дори на другия ден преди заминаване в Макдоналдс се спряхме с един от съотборниците ми, шведа Андреас Персън и имаше младежи, които ни забелязаха и помолиха за автографи върху билетите за четвъртфиналите на Евробаскет 2009”, допълни бургазлията.
 
Бинев каза още, че е станал близък с почти всички от връстниците си, а с Филип Нойман (Германия), Андреас Персън (Швеция) и Янош Ейлингсфелд (Унгария) е завързал много добро приятелство.
 
В края лично Светислав Пешич е връчил възпоменателни плакети за участието си в този мач, гравирани с имената на всеки един от баскетболистите в него.

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи