Рилски спортист с победа срещу Вардар


Рилски спортист с победа срещу Вардар
Найденов с 26 точки за Рилецо
24-09-2009 22:30

Рилски спортист успя да вземе реванш за загубата си от македонския Вардар 2000 на турнира в Кавадарци със 74-86. Днес в Арена Самоков домакините спечелиха със 73-63 след силен игра в нападение на Симеон Найденов. Самоковци играха без капитана си Александър Груев, който има контузия и ще почива още седмица.

Първото полувреме на срещата не предвещаваше победа на Рилски спортист. След една равностойна първа част, която завърши 20-22 за гостите, през втората инициативата бе почти изцяло за тях и това им даде възможност да се откъснат напред в резултата. Македонците се възползваха от колебливата игра на Рилецо в първите 20 минути и бяха напред с 14 точки, 44-30.

След почивката на терена излезе преобразен български отбор. Още в третата част авансът на гостите бе заличен. Силната игра на самоковци даде резултат и само за десет минути те успяха да изравнят резултата със силна игра в защита. Така преди последната част не се знаеше кой ще е победител в двубоя. Добрата игра в защита на домакините продължи и те позволиха на съперника си да отбележи едва 9 точки за десет минути. Това естествено даде резултат и Рилски спортист успя да спечели двубоя. Двамата треньори пуснаха тимовете си да изиграят и една пета част без резултат.

Симеон Найденов стана най-резултатен в двубоя с 26 точки. Травис Питърсън пък бе господар в подкошието със своите 18 борби, а освен това добави и 13 точки. Георги Давидов също направи дабъл-дабъл - 15 точки и 10 борби.

За гостите от Македония се отличи Дамян Стояновски с 15 точки и 11 борби, а Тони Симич пък вкара 11.

Утре двата отбора отново ще премерят сили, за трети път това лято. Срещата ще се играе в Арена Самоков от 19.00 часа.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ВАРДАР 2000

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи