Жалко...


Жалко...
(сн. BGbasket.com)
01-09-2013 21:52 | Иван Вълчанов

България не заслужи да играе на Европейско след срамна загуба в Естония

 

Националният отбор на България загуби от Естония с 49-61 втория мач от финала на предварителната квалификация за Евробаскет 2015, а с това и борбата за единственото място на първенството след две години, което тя осигурява. Националите ни започнаха мача слабо и не успяха да навлязат в ритъма на домакините през цялата му продължителност. Слабото нападение на отбора доведе до ниската резултатност, а с този мач лятото за националните отбори на България приключи. Срещата се изигра пред пълна със 7000 зрители зала в Талин, които отборът им зарадва с класирането си на Европейско. Националният ни отбор ще участва в редовните квалификации за Евробаскет 2015 догодина, заедно с отбори от предстоящото Европейско първенство в Словения и отпадналите по-рано в тазгодишната квалификация.

 

Домакините започнаха мача страхотно, като бяха много концентрирани и имаха много висока успеваемост в нападение. Обратно на това, националите ни бяха неориентирани в нападение и извършваха много грешки и пропуски в стрелбата. Това доведе до бързо трупане на преднина на естонците, а след 5/7 от тройката в частта те водеха с 25-10. Темпото се запази в началото на втората част, като националите ни играеха бавно и неефективно в нападение, а играта на домакините продължи да върви. След няколко добри защити националите ни успяха да се посъбудят и намалиха разликата на 10 точки, но Естония продължи да наказва от тройката и веднага върна преднината си, като на почивката водеше с 39-24.

 

Второто полувреме започна с безответна серия на естонците, а първите точки на България дойдоха две минути и половина след началото му. Междувременно разликата стана 20 точки, а надеждата угасваше. Все пак българите продължиха да се борят и малко преди края на третата част намалиха разликата на 13 точки. Тя се запази до края, а националите трябваше да стопят най-малко 11 точки за 10 минути, за да се класират на Европейско. По начина, по който започна последната десетка обаче пролича, че това няма да се случи. Разликата се движеше около 15 точки, а националите ни имаха 2 точки за 4 минути след началото на частта. Скоро тя пак се приближи до 20 точки, а в последните няколко минути мачът просто бе доигран.

 

България спечели борбата под коша с 10 разлика, но извърши три пъти повече грешки от съперника си – 6 срещу 18 и домакините им отнеха 12 топки срещу 5. Процентът за стрелба на отбора ни също не по-слаб – 5/24 или 21% от тройката срещу 8/23 (35%) и 30% срещу 36% общо от игра.

 

За България Калоян Иванов завърши с 13 точки и 7 борби, а Божидар Аврамов вкара 10. Със 7 точки и 9 борби се включи Деян Иванов.

 

За Естония Райн Вандеман и Герт Добрек регистрираха по 10 точки, а с 8 и 6 борби се отчете Кристиян Кангур.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕСТОНИЯ - БЪЛГАРИЯ

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България, Евробаскет 2015, Естония
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи