Божо Аврамов извън игра до края на сезона


Божо Аврамов извън игра до края на сезона
19-03-2015 10:01

Неприятна новина достигна българския национал в Румъния

 

Божидар Аврамов ще пропусне остатъка от сезона, тъй като е с разкъсан менискус и предна кръстна връзка на дясното коляно и утре ще претърпи операция. Това потвърди той за BGbasket.com. Арамов получи контузията преди два дни по време на мач срещу румънския Тимишоара, а вчера 25-годишният състезател е преминал медицински прегледи. След резултатите днес се оказа, че още утре националът ще се подложи на операция в клиника в Букурещ, а възстановяването му ще отнеме от 5-6 месеца, което на практика означава, че той ще пропусне остатъка от сезона. 

 

Аврамов получи контузията преди два дни по време на мач срещу румънския Тимишоара, където неговият отбор Аесофт Плоещ победи с 85:77. Това бе първа среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на Румъния по баскетбол за мъже. 


Националът премина в румънския тим точно преди месец, като до преди това бе част от италианския Юве Казерта196-сантиметровият гард започна сезона с родния клуб Черно море Порт Варна, където за 10 мача в НБЛ записа средно по 12.8 точки, 5.6 асистенции и 4.2 борби. В Казерта, където играеше заедно с Деян Иванов, Аврамов записа за 4 срещи средно по 5.3 точки за по 19.5 минути на мач. До момента в румънския тим Аврамов имаше основна роля и направи доста силно включване.


Тимът на Плоещ отпадна от турнира за Еврокъп, но ще се бори за Купа и титлата на Румъния. До момента той заема първо място в класирането с актив от 18 победи и само 5 загуби.


Пожелаваме на Божидар Аврамов успешна операция и скорошно оздравяване!


Тагове: Божидар Аврамов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи