Академик Благоевград все още е непобеден след супердерби в София


Академик Благоевград все още е непобеден след супердерби в София
(сн. lap.bg)
18-12-2015 19:34

Академик Благоевград продължава да е единственият отбор без загуба в западния регион на мъжката А група. Днес тимът победи Левски 2014 -2 като гост в зала „Универсиада” в София със 116-112 в изключително интересен мач, завършил след продължение. Срещата, която беше отложена от седми кръг, предложи страхотно шоу на зрителите и премина през много обрати и висока резултатност на отборите. С тази победа благоевградчани вече имат актив 7-0, а „сините” са с 4-3 и също са сигурни за директно попадане в първата шестица за следващата фаза от първенството. Това беше последният мач от А група за годината. В заключителния, десети кръг от първия етап, на 10-и януари Академик Благоевград посреща Видабаскет, а Левски 2014 -2Рилски спортист -2.

 

Водачеството беше сменено няколко пъти през първата част, в която резултатността беше много висока. 12 минути след началото на мача Левски успя да поведе с 10 точки при 40-30, а до почивката се задържа напред за 57-50. Страхотно начало на второто полувреме за домакините направи разликата цели 15 точки, но до края на третия период благоевградчани останаха в мача и се приближиха на 9 точки. В края мачът стана интересен, като при оставащи 2 минути гостите намалиха разликата на 3 точки. Тройка на Академик при минута до края приближи отбора на 2 точки при 95-97, но „сините” отново удържаха преднина и поведоха със 100-98. Тодор Захариев при 28 секунди до края обаче отново върна интригата в мача, а след тайм-аут резултатът беше изравнен. В последната си атака домакините пропуснаха и мачът влезе в продължение.

 

Тройка на Александър Христов при минута и 20 секунди преди края на продължението доведе до 110-106. В този момент настъпиха и изключително грозни сцени между президента на Левски 2014 Константин Папазов, който беше зад пейката на „сините” и целия отбор на Академик Благоевград. Папазов претендираше, че стрелбата на Христов е била за 2 точки, а в разгара на скандала се стигна и до спречкване между него и пейката на благоевградчани. В оставащото време Академик успя да запази минимална преднина и да победи.

 

Михаил Танев наниза 34 точки за победителите, 22 добави Тодор Захариев, а с 18 допринесе Дарин Кудинов. Общо петима баскетболисти на отбора завършиха с двуцифрен актив, като по 12 отбелязаха Александър Христов и Антонио Илиев.

 

За Левски 2014 -2 също петима вкараха 10 и повече точки. Най-резултатен с 27 беше Йордан Минчев, 22 отбеляза Евгени Хаджирусев, по 17 – Ивко Ивков и Спас Николов, а 10 – Иван Алипиев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 -2 - АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ИЗТОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014 -2, Академик Благоевград, А група - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи