Дерби нямаше, Левски мачка с 56 точки разлика


Дерби нямаше, Левски мачка с 56 точки разлика
(сн. BGbasket.com)
20-11-2016 18:39 | Иван Вълчанов

Левски 2014 -2 разби ЦСКА с 114-58 като домакин в зала „Триадица” в първото „вечно дерби” между мъжките отбори на „сини” и „червени” от почти осем години насам. В срещата, излъчена на живо в BGbasket.com и Sportmedia.tv, интрига нямаше, след като баскетболистите на Мануел Марков се откъснаха далеч напред още в началото и контролираха мача до последната секунда. Това е четвъртата победа на Левски от началото на сезона в западния регион на А група, а тимът има и една загуба. ЦСКА пък е с 0-5 след първото завъртане в региона. В следващия кръг „сините” срещат Чавдар Троян в дерби, а „червените” гостуват на Академик София.

 

Домакините натрупаха двуцифрена разлика още в първите пет минути на мача, а след много силно нападение в първата част се откъснаха с 20 точки напред – 35-15. Преди почивката разликата стигна и 30 точки, а след едно полувреме резултатът беше 60-32. „Сините” спечелиха третата част с 28 точки разлика, за да поведат с общо 56, а до края не се случи нищо неочаквано.

 

Само за 15 минути игра Ангел Пейчинов стана най-резултатен за победата с 26 точки. Иван Алипиев се включи с 18 и 5 борби, а 13 точки отбеляза Николай Леков.


За "червените", които бяха без редица основни играчи, с 25 точки приключи Ивайло Тонев, а Георги Кендеров се отчете с 11 и 6 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 -2 - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ИЗТОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014 -2, ЦСКА, А група - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи