Първа победа за Левски в Балканската лига


Първа победа за Левски в Балканската лига
(сн. BGbasket.com)
23-11-2022 19:47 | BGbasket.com

Левски записа първи успех в Балканската лига този сезон, след като победи черногорския Милениюм с 82:72.

 

След изтощителното дерби с продължение срещу ЦСКА, преди по-малко от 48 часа, Левски нямаше много енергия за двубоя в студената зала Универсиада.


Милениюм с не по-лека програма, идвайки директно от срещата с Берое в Стара Загора, също не започна впечатляващо.


В първите 5 минути двата състава си вкараха едва 10 точки, като гостите имаха предимство под коша. Левски обаче направи бърза серия от 12-0, за да поеме инициативата преди края на частта. Домакините обаче пропиляха 10 точки аванс и допуснаха тройка почти от центъра със сирената за край на първата част за 18:15.


Милениюм от своя страна направи серия от 12-0 в края на първата и началото на втората четвърт, за пълен обрат. Бързо и двата тима изчерпаха лимита си от отборни нарушения и започна често изпълнение на фаулове, а играта се накъса ужасно. Милениюм водеше минимално в резултата, но доста от минутите в тази втора част почти не се игра баскетбол.


Две минути преди почивката Левски успя да изравни до 33:33, а след още изпълнения на фаулове до края на полувремето "сините" поведоха с 38:34.

 

До почивката бяха изпълнени 33 наказателни, а нарушенията бяха цели 29.


Третата част вървеше по същия начин, с доста нарушения и равностойна игра. Милениюм имаше лек аванс в тези минути, но така и не се стигаше до разлика. И тук обаче в края на четвъртината Левски направи обрат и преди финалния период водеше с 54:50.

 

Левски натисна по-сериозно в заключителната част и това веднага се отрази, като авансът на "сините" стигна до 13 точки в средата на периода и продължи да расте. При 19 в полза на домакините вече всичко бе приключило, с три минути до сирената.

 

Райън Райт направи дабъл-дабъл с 19 точки и 11 борби за Левски, 16 записа Алън Арнет, 11 - Асен Великов и 10 - Николай Михайлов.

 

16 за гостите отбеляза Богдан Себалович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - КК МИЛЕНИЮМ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи