Левски удържа късен рейд на Шумен за победата


Левски удържа късен рейд на Шумен за победата
(сн. НБЛ)
16-02-2023 20:25 | BGbasket.com

Левски премина през доста трудности преди да вземе победата от Шумен със 78:67 в последен мач за двата тима от второто завъртане в НБЛ.

 

"Сините" запазиха място в топ 4, докато новакът Шумен е последен.

 

Мачът стартира с много интересна първа четвърт, в която Левски взе преднина в началото, но след това две тройки на Адриян Секулов върнаха Шумен в мача. Домакините, окрилени и от феновете си, изравниха и първият период приключи при 17:17.


Шумен дори поведе във втората четвърт, като мачът продължи да бъде много оспорван. Гостите доминираха в подкошието - и в борбата, и в отбелязаните точки. Това им донесе успех в последните минути от полувремето, като Левски остави без кош от игра съперника близо 4 минути и така направи добра серия, за да се откъсне на почивката.


"Сините" бяха вкарали половината си актив отдолу, както и имаха почти двойно повече борби за 42:30 в паузата. Асен Великов вдъхнови серията на Левски с 10 точки от пейката - 7 от тях в решителните минути.

 

Шумен продължи да изпитва трудности да вкара от игра и след подновяването на играта и не отбеляза над пет минути. В това време Левски наниза три бързи тройки и разликата скочи до 20 точки - 53:33.


Нещата придобиха кошмарни изражения за домакините в третата част, като в нея те бележеха само от фаул линията чак до минута и половина преди края ѝ. Две тройки бяха двата им коша в десетте минути, а преди финалния период дистанцията бе 21 - 63:42.


Тези точки в края на третата част обаче се оказаха доста важни, за да дадат шанс за финален рейд на Шумен.


Домакините се възползваха от отпускането на съперника и направиха страхотна поредица от 17-3, за да се върнат отново в срещата.


Те свалиха пасив от 28 точки до само 8, с две минути и половина на часовника. Усилията на Теодор Димитров и съотборниците му обаче бяха неутрализирани от Джон Флорвиъс, който със седем точки за около минута успя да съхрани статуквото.

 

Флорвиъс завърши с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби за победата, 16 вкара Асен Великов, с 6 борби и 6 асистенции. Златин Георгиев и Лъчезар Димитров реализираха по 14.

 

Георги Кендеров вкара 20 за Шумен, 16 записа Ишмаел Ел-Амин, 12 - Секулов и 10 - Димитров.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Левски
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи