Йордан Янков: Непрофесионални баскетболисти, даже и за аматьорската лига не им беше нивото


Йордан Янков: Непрофесионални баскетболисти, даже и за аматьорската лига не им беше нивото
(сн. НБЛ)
14-04-2023 23:42 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков бе изключително разочарован след загубата като гост на Спартак Плевен. Ето какво каза той след мача:

 

"За 7 минути след началото на второто полувреме показахме как не уважаваме труда си. Това е отношение. Не може 20 минути да играем дори по-добре от Спартак, мога да кажа, защото имаше момент, в който ги водехме 8-9 точки, и след това от съблекалнята се появяват едни непрофесионални баскетболисти, които даже и за аматьорската лига не им беше нивото в тези 7 минути. След това трябва да връщаме 30 точки разлика, което в залата на Спартак, с техния отбор, и с нашия, е меко казано смешно.

 

Никога не съм очаквал такъв срив откакто аз съм старши треньор и не се е случвал. Тотално лошо поведение на играчите. Може би си помислихме, че щом до полувремето сме изиграли равностоен мач, всичко ще е наред. Изложихме се много за тези 7 минути. Най-добрият отбор в България предния мач за 20 минути не ни вкара 34 точки, ние позволихме това да се случи за 7 минути.

 

Трябва да си правим изводите и всеки един от състезателите да си прави сметка дали му се играе в отбора или не. Имаме все още проблеми, двама от играчите ни са контузени. Не търся оправдание. Отборът ни започна да играе добре, но едни такива 7 минути мен лично много ме разочароват."

Един от водещите реализатори на тима в мача Томислав Минков допълни: "След паузата те със сигурност излязоха по-мотивирани от нас. Може би имаха и по-голяма доза късмет, вкараха изключително много тройки, но и ние не направихме нищо, за да спрем подема им и в крайна сметка това е крайният резултат. Всеки мач се стараем да ставаме по-добри и когато стане време, ще се готвим за Рилски спортист. Вече се чувствам доста по-спокоен, по-уверен, в това, което мога. Радвам се, че треньорите ми дават шанс."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи