Балкан се затрудни, но не допусна грешка в Шумен


Балкан се затрудни, но не допусна грешка в Шумен
(сн. НБЛ)
19-04-2023 20:24 | BGbasket.com

Балкан записа четвърта поредна победа в Националната баскетболна лига. Тимът надви трудно като гост Шумен със 105:89. Шампионите водеха почти през целия мач, но пропиляха 16 точки преднина в хода на срещата, позволявайки на опонента си за кратко да стигне до обрат през второто полувреме.

 

След този двубой Балкан остава втори с баланс 21-7, а в следващия кръг ще играе с Академик Пловдив в Самоков. Шумен пък е в дъното на класирането с 6-22 , като ще е домакин на Рилски спортист.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Рей Идову вкара първите два коша в мача, след което обаче „зелените“ нанизаха 13 безответни точки и се откъснаха в резултата. Шумен имаше много проблеми и в двете фази на играта, в резултат на което съперникът му дръпна и с 16 след силни изяви на Захариев и Суарес. Домакините все пак изиграха силни финални минути на частта и след тройка със сирената на Ишмаел Ел-Амин, намалиха за 21:30.

 

Играта бе доста по-равностойна през втория период, но натискът на баскетболистите на Янко Янков постепенно се засили. Минута преди почивката те свалиха разликата само на 3, но тройка на Пол Джаксън изведе Балкан напред с 52:46 след първото полувреме.

 

Пет минути след подновяването на играта Шумен стигна до пълен обрат при 61:60 след точен наказателен удар на Теодор Николов и 9 поредни точки преди това на Ел-Амин. Тимът обаче остана без Никола Николов, който получи контузия в коляното и напусна терена. Балкан пък на практика не можеше да разчита на Мануел Суарес, получил четвърто лично нарушение минути по-рано. Последваха няколко размени на водачеството, но преди последната част преднината на гостите отново стана двуцифрена – 81:71.

 

Домакините скъсиха дистанцията на 6 в началото на заключителната четвърт, но баскетболистите на Петър Златанович отново натрупаха солиден аванс и спечелиха. В тази среща те отново бяха без Денг Адел, както и юношите в отбора.

 

Седем баскетболисти завършиха с двуцифрен актив за победителите. Най-резултатен бе Николай Грозев със 17 точки, по 16 реализираха Пол Джаксън и Димитър Димитров.

 

За Шумен над всички отново бе Ишмаел Ел-Амин с 35 точки (6 тройки), 6 борби и 7 асистенции. Дабъл-дабъл направиха Рей Идову (20 точки и 11 борби) и Маркъс Гилбърт (14 точки и 14 борби).

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Балкан
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи