Две въпросителни за плейофите в НБЛ


Две въпросителни за плейофите в НБЛ
(сн. НБЛ)
21-04-2023 15:19 | BGbasket.com

До края на редовния сезон в Националната баскетболна лига остават два кръга, като точно толкова са и въпросителните относно класирането на участващите в плейофите отбори. Те касат борбата за второто и шестото място.

 

Рилски спортист предсрочно спечели редовния сезон, като на четвъртфиналите ще играе с осмия Академик Пловдив. Другата ясна двойка за момента е ЧерноморецСпартак Плевен. Отборът от Бургас ще завърши четвърти, тъй като дори и при евентуално равенство, е спечелил с 2-1 директните мачове срещу този съперник и ще го остави пети.

 

Балкан и ЦСКА продължават спора за второто място, но „зелените“ вече се откъснаха на две победи пред своя съперник. Единственият шанс баскетболистите на Росен Барчовски да изместят тези на Петър Златанович е да спечелят и двата си мача до края, а Балкан да ги загуби. Тогава двата тима биха се изравнили с баланс 21-7, но „червените“ ще са втори, заради повечето победи в преките двубои. При всички други сценарии Балкан е на второ място, ЦСКА – на трето.

 

Левски и Берое пък се борят за шестото място. За момента там е столичният тим, с победа повече от своя опонент при оставащи по два мача за всеки от отборите. Левски може да стане шести още след предпоследния кръг, ако спечели срещу Ямбол у дома, а Берое загуби като гост на Черноморец. При развитие, различно от това, ще трябва да се изчакат и последните мачове, тъй като при евентуално равенство след тях, отборът на Бойко Миленков ще е шести заради предимството в директните мачове.

 

Извън плейофите останаха Ямбол, Шумен и Черно море Тича, като местата до 9-о до 11-о също ще бъдат разпределени след изиграването и на последните двубои.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи