Наказаха Йордан Минчев, пропуска старта на плейофите


Наказаха Йордан Минчев, пропуска старта на плейофите
(сн. НБЛ)
28-04-2023 16:29 | BGbasket.com

Рилски спортист ще бъде без един от своите играчи на старта на плейофите в Националната баскетболна лига. Йордан Минчев ще пропусне първия двубой срещу Академик Пловдив във вторни, след като бе наказан от Дисциплинарно-административния съвет. Причината е дисквалификацията му при победата в Шумен в последния мач от редовния сезон в НБЛ.


Ето и всички решения на ДАС:

 

На заседание, проведено на 27.04.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Любомир Амиорков - дежурен представител на мача Левски - Академик Пловдив. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП ,Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на Николай Михайлов, състезател с № 11 от отбора на БК Левски, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 153 между отборите на БК Левски и БК Академик Пловдив, проведена на 19.04.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 11 от отбора на БК Левски – Николай Михайлов е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

 

На същото заседание бе разгледан доклада на Владимир Атанасов за Левски – Ямбол. Въз основа на този рапорт ДАС реши:

Налага на Павел Маринов - състезател с № 10 от отбора на БК Ямбол – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 158 между отборите на БК Левски и БК Ямбол, проведена на 22.04.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №10 от отбора на  БК Ямбол – Павел Маринов е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

Въз основа на доклада на Пламен Минков за Шумен – Балкан ДАС:

Налага на старши-треньора на БК Шумен – Янко Янков,  глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 154 между отборите на БК Шумен и БК Балкан, проведена на 19.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК Шумен – Янко Янков е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

Въз основа на същия доклад ДАС:

Налага на старши треньора на БК Балкан – Преслав Пешев (б.р. по документи),  глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 154 между отборите на БК Шумен и БК Балкан, проведена на 19.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК Балкан – Преслав Пешев е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

ДАС се запозна и с доклада на Чавдар Зехиров - дежурен представител мача Академик Пловдив - Балкан, проведена на 22.04.2023г. в гр. Пловдив. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП,Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на Пол Джаксън, състезател с № 3 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 157 между отборите на БК Академик Пловдив и БК Балкан, проведена на 22.04.2023г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 3 от отбора на БК Балкан – Пол Джаксън е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.

ДАС разгледа и доклада на Тодор Иванов за мача Балкан - Спартак Плевен и реши:

УКАЗВА:

на БК Балкан да осигури забавление за публиката при домакински срещи на клуба на основание чл. 40, т. 35 ДАП на НБЛ във връзка с чл. 58, раздел XVI Развлечения на зрителите на полувремето от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в среща № 161 между отборите на БК Балкан и БК Спартак Плевен, проведена на 26.04.2023 в гр. Ботевград, не е осигурено забавление за публиката, което се наказва на основание чл.40, т.35 ДАП на НБЛ с наказание до 500 лева. Указанието следва да бъде изпълнено до следващата домакинска среща на клуба, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция в размер до 500 /петстотин/ лева, съгласно чл. 40, т. 35 ДАП на НБЛ във връзка с чл. 58, раздел XVI Развлечения на зрителите на полувремето от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

 

Въз основа на доклада на Красимир Стойнов  за мача Шумен - Рилски спортист, ДАС:

Налага на Йордан Минчев - състезател с № 17 от отбора на БК Рилски спортист – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 156 между отборите на БК Шумен и БК Рилски спортист, проведена на 24.04.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №17 от отбора на  БК Рилски спортист – Йордан Минчев е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

 

Налага на Йордан Минчев  - състезател с № 17 от отбора на БК Рилски спортист глоба в размер на 200 (двеста) лева и с лишаване от състезателни права за една среща, на основание чл.34, т.2 от ДАП на НБЛ, за персонално дисквалифициращо нарушение, отсъдено в среща № 156 между отборите на БК Шумен и БК Рилски спортист, проведена на 24.04.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 17 от отбора на БК Рилски спортист – Йордан Минчев е отсъдено персонално дисквалифициращо нарушение. Предвидените наказания в чл.34, т.2, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка, строго определени в ДАП.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС, Рилски спортист, Йордан Минчев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи