Янко Янков: Определено можем да съжаляваме, имахме шанс


Янко Янков: Определено можем да съжаляваме, имахме шанс
(сн. balkan-basket.com)
07-10-2023 20:44 | Мария Маринова

Старши треньорът на Шумен Янко Янков е уверен, че отборът му е имал силите да победи Балкан на старта на сезона в първенството. Двата тима изиграха много оспорван двубой, който обаче „зелените“ успяха да спечелят, а ето какво каза още наставникът след срещата:

 

„Искам първо да поздравя отбора на Балкан, пожелавам им успех в първенството, и да благодаря на моите момчета. Много съм доволен днес от старанието. Определено мисля, че можем да съжаляваме, защото през целия мач бяхме равностойни на Балкан. Имахме нашите шансове, но имаше загуба на концентрация в началото на четвъртата част и някои пропуски, без които щяхме да имаме възможност дори да се поздравим с победата.

 

Въпреки всичко, съм доволен от видяното от моя отбор. Това е първа среща за нас, но със започването на лигата определено съм оптимист. Ако момчетата продължават да се стараят по този начин в залата и се раздават на 100%, мисля, че може да гледаме позитивно.

 

Имахме предимство при борбите, но не успяхме да го реализираме го голяма степен, защото в момента Балкан играе без типичен център. Имахме поставени задачи да се опитаме да ги нападнем повече под коша. Поради една или друга причина се справиха с тези наши стремежи и закономерно ни победиха.

 

Времето ще покаже дали ще надградим спрямо миналия сезон. Мисля, че имаме добра основа. Към момента колективът е много добър, също и атмосферата в отбора. Остава да работим. Има какво да изчистим в играта си определено, но мисля че можем да покажем дори по-добра игра от това, което показахме днес.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи