Петър Златанович: Основното беше всички да влязат и да имат роля


Петър Златанович: Основното беше всички да влязат и да имат роля
(сн. balkan-basket.com)
11-11-2023 20:30 | botevgrad.com

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович бе доволен от включването на младите при победата срещу Миньор 2015. Ето какво каза още той след срещата:

 

"Основното в този мач бе всички играчи да влязат на терена. Но не само да имат минути като игра, но и да имат определена роля. Да влязат младите, не само да стоят отстрани и да гледат, а да се включат активно в мача и мисля, че се справиха добре. Изключително съм доволен. Това много означава за самите тях, повече ще се раздават на тренировка, за да имат по-голяма роля и да се намалят амплитудите в играта. На нас ни трябва победа, а не тя да бъде с 20, 30 или 40 точки.

В група А на ФИБА Къп ситуацията се завърза, но от друга страна  всичко е в наши ръце. Трябва да победим АЛБА, за да се класираме веднага. Именно това е моментът да призова хората да ни подкрепят мощно в сряда, защото тази среща е най-важна от началото на сезона на този етап."

Капитанът Димитър Димитров, който стана водещ реализатор в мача, допълни: "Резултатът от този мач не мисля, че показва разликата между двата отбора.Треньорите дадоха шанс на всички момчета да играят повече. Имахме нужда от това заради мача ни в сряда за Купата  на ФИБА Европа. Смятам, че именно това бе основната идея на треньора - да имаме повече свежест за мача с унгарците. Ситуацията в група А се завърза, но победим ли, ще я отвържем."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи