Берое пропиля 15, но оцеля срещу Академик


Берое пропиля 15, но оцеля срещу Академик
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
12-11-2023 14:45 | BGbasket.com

Берое записа драматична победа в Sesame Национална баскетболна лига. На свой терен в Стара Загора тимът надви Академик Пловдив с 87:86, макар да пропиля аванс от 15 точки в хода на срещата и съперникът да имаше шанс да спечели със сирената.

 

В този двубой домакините бяха без старши треньор след напускането на Никола Василев. Отборът бе воден от капитана Дарин Иванов, а на пейката с указания помагаше и контузеният му съотборник Николай Николов.

 

Победата бе трета за Берое, който има и толкова загуби, а в следващия кръг гостува на Миньор. Академик пък допусна пета загуба от шест мача и му предстои мач в Пловдив срещу Рилски спортист.

 

Академик взе леко предимство в първите минути, но водени от стартиралите силно Карлос Пепин и Даръл Дейвис, домакините направиха силна серия и след първата част водеха с 26:20.

 

И двата отбора правеха грешки, но Берое играеше по-добре в подкошието, правеше повече асистенции и и на почивката водеше с 39:29.

 

След паузата резултатността се вдигна значително. Преднината на старозагорския тим достигна 15 точки след паузата, но две минути и половина преди края на частта Академик стигна до пълен обрат – 57:56. Братята Маринови бяха под пара и вкараха общо шест тройки само в тази част, но силен завършек върна водачеството на Берое – 66:62 преди решителния период.

 

Играта продължи да бъде много оспорвана и в оставащото време. Домакините успяха да вземат 7 точки преднина, но отборът на Йордан Янков не се отказа и след няколко борби в нападение Джералд Лидел скъси дистанцията само на точка – 86:87. Последваха пропуски и от двете страни, а Академик получи право на последна атака в опит да спечели срещата, но стрелбата на Джъстин Маккол със сирената не бе успеха.

 

Даръл Дейвис бе най-резултатен за победителите с 22 точки. Карлос Пепин направи дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби.

 

За съперника над всички бе Джъстин Маккол с 21 точки и 10 борби. Мартин Маринов реализира 17 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Академик Пловдив
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи