Димитър Ангелов: В баскетбола вече 20 точки не е преднина, както преди време


Димитър Ангелов: В баскетбола вече 20 точки не е преднина, както преди време
(сн. НБЛ)
24-11-2023 20:26 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов обясни причините за драматичната загуба от Рилски спортист в мач, в който отборът му водеше с над 20 точки:

 

„Загубихме, защото изиграхме няколко лоши нападения, в които допуснахме неправилни решения и технически грешки и отборът на Рилски спортист използва тази възможност да върне четири поредни тройки. Там се обърна психологията на срещата. В баскетбола вече 20 точки не е преднина, както преди време, така че с тази бърза игра и тези точни стрелци, това доведе до изравняването. Вече накрая допуснахме няколко тактически грешки. Имам някакви леки забележки и към съдиите, свириха ни много лесни 1-2 фала, а в последните две минути всяка точка е решаваща.

 

И класата, и концентрацията не ни достигнаха, но концентрацията се губи, когато играчите са изморени и в края на мача нямат кислород в мозъка, трудно се взимат решения. Нямаме толкова дълга ротация като Рилски, те имат по-качествена селекция и по-дълга пейка. Ние просто не разполагаме с това, но се борихме. Поздравих момчетата, защото играха мъжки. Това исках да видя. Малшанс, можехме да спечелим, но загубихме. Ако продължаваме така да играем, мисля, че имаме шансове.

 

Логично младите получават повече минути, но на фона на това, което тренират. Който тренира добре, получава минути. Те са вече втора година в отбора и трупат опит. Имат спадове, което е нормално. Не може да очакваме от млад играч под 20 години, във всеки мач да даде максимума. Веднъж играе добре един, следващия път – друг, така че това е нашата орисия. Борим се да оцелеем и даваме шанс на младите играчи.


Гледаме мач за мач. За нас днес беше важно да покажем играта от началото на сезона, защото последните два мача бяха изключително слаби. Нямаше този интензитет и тази агресия, но днес играхме мъжки, просто малшансът не ни позволи да спечелим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Димитър Ангелов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи