Само един българин сред MVP на мачовете от осмия кръг в Sesame НБЛ


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

27-11-2023 18:36 | BGbasket.com

Само в един от шестте мача от осмия кръг в Sesame Национална баскетболна лига за MVP бе избран български играч - Лъчезар Тошков.

 

Той заслужи отличието след страхотния мач, който направи срещу Академик Пловдив, помагайки на своя Миньор 2015 да запише трета победа от началото на сезона.

 

Иначе чужденците доминираха и в този кръг. В Ботевград Балкан се справи без проблеми с Ямбол, а основна роля за това имаше Малик Топин.

 

Шон Смит пък бе с ключов принос за това Черноморец да остане непобеден и след дербито с ЦСКА в Бургас.

 

Андрю Гордън помогна на Спартак за драматичен успех с продължение като гост на Шумен, докато във Варна Аверил Ъгба отново бе на познатото високо ниво изведе Черно море до втора поредна победа, този път срещу Берое.

 

MVP на кръга стана и дебютиралият наскоро за Рилски спортист Майкълин Скот, който завърши с най-висок коефициент при труден успех като гост на Левски.

 

Наградите се връчват на база статистиката от срещите, а всички отличени получиха бутилка елитно шампанско от винарска изба „Магурата“. Такива ще бъдат връчвани във всеки кръг от сезона в Национална баскетболна лига, като се очакват и допълнителни изненади за Купата и плейофите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи