Седем от Черно море закотвиха Академик на дъното


Седем от Черно море закотвиха Академик на дъното
(сн. НБЛ)
03-12-2023 20:01 | BGbasket.com

Черно море Тича записа трета победа в последните си четири мача в Sesame Национална баскетболна лига. В дербито на дъното тимът надви Академик Пловдив с 93:87, оставяйки го последен във временното класиране кръг преди края на първото завъртане.

 

Домакините изиграха невероятно първо полувреме, което спечелиха с 26 точки разлика и макар гостите да бяха близо до чутовен обрат в края, до такъв не се стигна. В този двубой Кирил Болшаков използва едва седем души ротация, докато Тайлър Криймър не бе в състава на Академик.

 

След тази среща Черно море Тича вече е с баланс 3-7, с колкото е и Шумен, а след седмица гостува на Миньор 2015. Академик пък остава последен с 2-8 и приема шампиона Балкан.

 

„Моряците“ стартираха мача с 10 поредни точки, а за по-малко от четири минути се откъснаха със 17:3, стреляйки с перфектна успеваемост от близка и средна дистанция. Въпреки първоначалния шок, Академик постепенно взе да се съвзема и на два пъти се доближаваше само на 6. Домакините обаче отново вдигнаха оборотите и след първата част водеха с 32:19 след 11 точки на Аверил Ъгба.

 

Баскетболистите на Кирил Болшаков продължиха да поддържат много високи проценти при стрелбата и през втория период. Освен проблемите в защита, гостите така и не успяваха да настроят мерника си от тройката, като изпускаха и много при фаловете. Преднината на варненския тим продължи да расте и на почивката тя вече бе внушителна – 62:36.

 

Малко след паузата разликата скочи до 30 точки. Последва обаче силна серия за играчите на Йордан Янков, които започнаха да топят пасива си, като след 5 поредни точки на Кръстомир Михов се доближиха на 14, но преди заключителната четвърт предимството на съперника отново бе солидно – 78:61.

 

Академик не се предаде и този път, а след серия от 12:0 и забивка на Джералд Лидел, тимът намали за 79:87. Играта продължи с размяна на кошове, а 76 секунди преди края втора поредна тройка на Нели Къмингс направи изоставането на тима му едва 5. Пропуск на Къртис Джоунс даде златна възможност за гостите, но след това именно Къмингс получи техническо за симулация. За негова радост, Тач Ънру не бе точен, а грешка от 24 секунди отново даде притежание на Академик, но вече при оставащи едва 29 такива. Йордан Янков очаквано взе прекъсване, след което веднага Къмингс стреля от тройката, но пропусна. До края играта бе накъсана от нарушения, но времето вече работеше за Черно море, който измъкна успеха.

 

Аверил Ъгба бе над всички за победителите с 21 точки и 10 борби. Тач Ънру реализира 18 точки, а с 16 е Къртис Джоунс, който има още 7 борби, 7 асистенции, но и 7 грешки.

 

За Академик Нели Къмингс записа 25 точки и 8 борби. Джералд Лидел се отчете с 18 точки и 10 борби, а 16 точки вкара Томислав Минков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Академик Пловдив
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи