Сандра Велчева-Хънт: Искаме да направим подобни събития и в други градове


Сандра Велчева-Хънт: Искаме да направим подобни събития и в други градове
(сн. НБЛ)
20-12-2023 18:47 | Мария Маринова

Срещи между играчите от Sesame НБЛ и феновете е планирано да има и в други градове в България. Това призна генералният мениджър на лигата Сандра Велчева-Хънт след първото по рода си подобно събитие, което се проведе днес в София. На него гостите имаха възможност да поговорят с баскетболистите и да премерят сили с тях на различни игри.

 

„Искахме да стартираме редица подобни събития. Започнахме в София предпразнично, а идеята наистина е да проведем подобни инициативи и във всички останали градове. Смятам, че има много нужда и е приятно и за феновете, и за играчите да се срещнат“, призна Велчева-Хънт.

 

„Получи се приятно събитие, според мен. Наистина е много трудно да намерим подходящо време, в което да отговаря и на графика на отборите, и тренировъчния процес, и да бъде удобно и за феновете. Ще се опитаме занапред да намерим свободен уикенд, въпреки че е доста трудно. Определено смятам, че при по-добри часове и дни, ще имаме още по-голям успех и повече хора биха дошли“, смята тя.

 

Все още няма фиксирани дата и място за следващото събитие, но по думите й Бургас е добър вариант това да се случи: Очаквам с нетърпение и как ще се получат нещата в Бургас. Виждате всички, че има интерес, дълги опашки за билети преди мачовете и очевидно отборът на Черноморец се представя добре, така че мисля, че следващото събитие ще го насочим натам. Искаме да посетим и повечето други големи градове, така че полагаме основите на подобен тип събития.“

 

Не е изключено и събитието да се проведе през март, паралелно с турнира за Купата на България, при условие, разбира се, че Черноморец бъде избран за домакин. Както вече стана ясно, бургаският тим е изразил интерес да организира турнира.

 

Сандра Велчева-Хънт коментира и работата на клубовете с привържениците и присъствието в социалните мрежи.

 

„Трябва да отбележа, че през този сезон доста клубове бележат голям напредък в това отношение. Традиционно Балкан и Академик Пловдив има добре отработена политика, а фенската им маса също нараства. Трябва да отбележа и Черно море, които с това, че ангажираха екип от професионалисти, бележат подобрение. Мисля, че всички клубове дораснаха и осъзнаха колко е важно това. Определено имаме напредък през този сезон“, завърши тя.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Сандра Велчева
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи