Димитър Димитров: Надявам се следващата година да е също толкова успешна като предната


Димитър Димитров: Надявам се следващата година да е също толкова успешна като предната
(сн. НБЛ)
20-12-2023 21:16 | Мария Маринова

Капитанът на Балкан Димитър Димитров се надява 2024 година да е успешна за него и отбора му, както предишната, въпреки колебливия старт на сезона.

 

„Станахме шампиони, спечелихме една доста силна група във ФИБА Къп. Сега със сигурност не играем най-добрия баскетбол, който искаме, но това е спортът – не всеки път побеждаваш. Трябва да се измъчим с тези мачове, да си вземем поуката и се надявам следващата година да е също толкова успешна като предната“, заяви Димитров пред BGbasket.com.

 

Не мисля, че е минала кризата откъм игра, а откъм загуби се надявам да е минала. Има още много неща, които трябва да изчистваме, за да сме на нивото, на което искаме да бъдем“, каза още баскетболистът.

 

Димитър Димитров взе активно участие в игрите по време на срещата с феновете, която организираха от Sesame НБЛ. Освен с някои от децата, той премери сили и играчи от другите отбори в първенството.

 

„Интересно е, има лека закачка между нас. Малко по-различно е да се изправим на джаги или на билярд с другите момчета. Играем белот и в Балкан, ама то не е интересно, защото нямам загуба. Статистиката говори“, заяви с усмивка той, макар съотборникът му Илиян Пищиков да не бе съгласен с думите му.

 

Димитров си пожела и това да не е единственото подобно мероприятие: „Това е едно хубаво събитие, което ако се развие, може да стане много интересно и да дойдат още повече хора. Надявам се тези неща да имат положителен ефект върху нашия спорт. Със сигурност, когато един човек има досег до спортисти, може да се запали, а децата да видят, че и ние сме хора извън баскетболната зала."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Димитър Димитров, Балкан
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи