Берое излъга Шумен след трипъл-дабъл на Дейвис


Берое излъга Шумен след трипъл-дабъл на Дейвис
(сн. НБЛ)
23-12-2023 20:23 | BGbasket.com

Берое записа драматична победа в Sesame Национална баскетболна лига. В много интригуващ и изпълнен с обрати мач, изигран в зала „Общинска“, тимът надви Шумен с 90:85 след трипъл-дабъл на Даръл Дейвис. Андреа Марушич използва едва шестима баскетболисти почти през целия двубой, като не можеше да разчита на Антун Маричевич и Михаил Комбаков.

 

Двубоят започна с 90 минути закъснение заради задръстването по магистрала „Тракия“, което забави съдиите да пристигнат навреме за срещата.

 

След този мач победителите са с баланс 5-8, докато днешният им опонент е с 4-9. Берое ще затвори 2023 г. с визита на Левски в София, докато Шумен ще приеме Рилски спортист.

 

Гостите дръпнаха с 9 точки малко след началото. Те отбелязаха шест тройки само за първата част, четири от които на Брайън Камерън, но имаха кошмарен процент под коша. Берое се възползва и след първата четвърт обърна за 23:22 след общо 13 точки на Дарин Иванов и Седариан Рейнс.

 

Шумен на два пъти успяваше да поведе с 6 през втория период, но правеше повече грешки и на почивката авансът отново бе за съперника – 43:41 след силно включване и на Карлос Пепин.

 

Играта продължи да бъде много равностойна и след паузата, без разликата да надхвърли 4 точки, а заключителната четвърт започна при 64:62 в полза на баскетболистите на Янко Янков.

 

Шумен имаше леко предимство през последната част, но на няколко пъти Берое стигаше до обрат, включително и малко над минута преди края след кош на Седариан Рейнс за 83:82. Играта се накъса от нарушения, а гостите не успяха да се организират добре в нападение и 19 секунди преди сирената точни наказателни удари на Даръл Дейвис увеличиха аванса на тима му на 86:82. Последва таймаут за Шумен, но Дейвид Ролинс пропусна от тройката, Дейвис взе борбата и макар до края двата отбора да си размениха още точки, това на практика предреши крайния изход.

 

Даръл Дейвис бе над всички за победителите с 29 точки, 12 борби и 10 асистенции. Карлос Пепин се отчете с 21 точки и 7 борби, Дарин Иванов има 15 точки.

 

За съперника Брайън Камерън реализира 30 точки (7 тройки), Дейвид Ролинс записа 15 точки, 7 борби и 6 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Шумен
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи