Георги Младенов: Не искам да говоря в прав текст, защото ще разбуня много духове


Георги Младенов: Не искам да говоря в прав текст, защото ще разбуня много духове
(сн. НБЛ)
29-12-2023 22:56 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов коментира загубата от ЦСКА в двубой от 14-ия кръг на първенството. Освен това пред BGbasket.com той сподели очакванията си за следващия мач на тима срещу Черноморец, както и какво ще правят, за да запълнят дупките в състава си.

 

“Не искам да говоря в прав текст, защото ще разбуня много духове. Играхме срещу класен отбор, който този път не ни подцени. Независимо от това изиграхме добър мач. Имаше една ситуация, в която направихме четири грешки, вкараха ни осем поредни точки и разликата от хикс стана десет в полза на ЦСКА. Неприятно е, но поздравявам момчетата. Борихме се до край. Имаше ситуации, при които бяхме ощетени, но не искам да обвинявам никого. При 2:27 до края на мача ние бяхме в бонус, а на ЦСКА тогава им свириха първото нарушение. Ние сме изпълнили от порядъка на 10-12 фала, а те - 25. Не обвинявам съдиите, просто не сме готови за такива мачове. Липсва ни още един висок човек. Днес и Данило, и Богдан празнуваха вече Нова година, макар че сърбите след шести им е празника. Не знаеха къде се намират. Продължаваме напред. Играем срещу ЦСКА, не срещу отбор от Б група. Аз съм човек, който не може да губи, свикнах да губя, но не мога да свикна да няма уважение. Многоточие.

 

Липсваше ни опит, липсват ни такива мачове през годините. Много от играчите не са играли на такова ниво. Липсва ни и още един човек, който да ни помогне под коша. Надявам се в началото на новата година да картотекираме някой играч, защото и виза трябва да му се вади, а знаете - на 2-3 януари в България започва да се работи, а институциите - след 6-7 януари. На нас със сигурност ще ни трябва играч.

 

Ще играем срещу един от най-силните отбори - Черноморец и ще се постараем да дадем всичко от себе си. Всеки мач на нас ни е финал, трябва да градим отбор, за да може догодина момчетата да имат характера и да знаят за какво става въпрос, за да върнем баскетбола в Перник. Надявам се, че през следващия месец мачът ни с Балкан да е в Перник. Знаете колкото са ни мачовете като гости в програмата, толкова са ни и като домакини, но ние и в тези мачове на практика сме гости.

 

Имахме два варианта за привличането на чужденци, но и двата отпаднаха. Единият от играчите каза, че иска да бъде коректен към отбора си, в който е и отказа. При другия става въпрос за финанси. Ние не сме нито Партизан, нито Черноморец. Имаме скромен бюджет. Не става въпрос да обещаем на някого някаква сума и после да му кажем ами няма как да стане. Искаме да сме сериозни в тази финансова част, особено когато още градим отбора. Смятам, че вече става въпрос тук и за свободен играч, който ще се съгласи на нашите условия."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Миньор 2015, Георги Младенов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи