Росен Барчовски: Няма такъв мач, в който да влезеш и да се разходиш


Росен Барчовски: Няма такъв мач, в който да влезеш и да се разходиш
(сн. НБЛ)
29-12-2023 23:24 | Деляна Кадиева

Наставникът на ЦСКА Росен Барчовски сподели, че определено са си взели поуките от първия сблъсък с Миньор. Пред BGbasket.com той още коментира срещата, състоянието на Божидар Аврамов, както и следващия двубой с Левски.

 

“Най-важна е победата. Не може всеки мач да е лесен, а пък и отборът на Миньор играе много кораво, агресивно, не се предава и се бори. Георги Младенов им е вдъхнал самочувствие, а имат и нелоши играчи. За да победим, ние трябваше да вложим 100% от своите усилия. Започнахме много добре, но след това изпуснахме три пъти под коша, два или три фала и вместо разликата да стане 15 точки, те ни връщат. Вкарват няколко тройки и това ги окрилява понеже те играят без напрежение срещу нас и така ни става много трудно. Един отбор с претенции не трябва да допуска това. Когато ти е дошъл шансът, трябва да направиш разликата по-голяма. Явно не правим достатъчно големи усилия в защита и физически, и психически и ментално. Вкарват ни 10 тройки, те нямат с какво друго да изравнят мача. Преди Нова година не е моментът да правим дълбоки анализи.

 

Съвсем различен е предишният ни мач срещу Миньор. Тогава бяхме и без няколко състезатели заради контузии. Сега Божидар Аврамов получи едно разтежение, което също беше проблем, защото Брандън Йънг трябваше да играе 38 минути. Няма такъв мач, в който да влезеш и да се разходиш. Сега подходихме много сериозно, а при първия мач беше отпускане и липса на играчи.

 

Мога да кажа, че Левски играят много добре и губят мачовете си с липса на късмет и леки неточности. Със сигурност ще ни е трудно. Първо трябва да се възстановим, защото се натрупа умора. Нямаме широк състав и се надявам след Нова година наново.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи