Жаклин Златанова: Първенството тази година е крачка напред към подобряването на женския баскетбол в България


Жаклин Златанова: Първенството тази година е крачка напред към подобряването на женския баскетбол в България
(сн. БФБ)
31-12-2023 16:35 | Деляна Кадиева

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Берое Стара Загора Жаклин Златанова:

 

- Каква година изпращате?

 

Берое изпраща успешна година в професионален план, носител на купа и златни медали в женското първенство. Миналогодишните цели бяха постигнати. Началото на новия сезон се видя един обновен Берое, но също конкурентноспособен и с проекция за бъдещето. В личен план категоризирам изминалата година като успешна, успях да се върна на терена след майчинство и ми бе предоставена възможността да се развивам в нова за мен сфера - треньорството - предизвикателна, но и вдъхновяваща.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

Тази година първенството е по-оспорвано, има повече интрига и непредсказуемост. Отборите дават възможност на млади български състезатели да разгърнат своят потенциал и доста от тях се справят успешно с отговорността. Два нови отбори се включиха, заслужават поздравления за смелостта и трудът, който са свършили, за да се постигне това. Моето мнение е, че първенството тази година е крачка напред към подобряването на цялостната визия на женския баскетбол в България.

 

- Какво си пожелавате за Новата година?

 

Пожелавам си отборът ни да допринесе за развитието на женския баскетбол, нашите състезатели да успеят да разгърнат изцяло потенциала си и новата година да ни пощади откъм контузии и неприятни емоции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Жаклин Златанова
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи