Янко Янков: Дано успеем да привлечем повече деца, и повече спонсори, за да имаме бъдеще


Янко Янков: Дано успеем да привлечем повече деца, и повече спонсори, за да имаме бъдеще
(сн. НБЛ)
02-01-2024 16:36 | Иван Вълчанов

В началото на новата 2024 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Шумен Янко Янков:

 

Каква година изпращате?

-Надградихме представянето си, като селекция успяхме за сглобим един по-боеспособен отбор, въпреки лимитирания бюджет. За мен бе радостно като треньор, че успяхме да включим 7-8 юноши при мъжете, още са зелени, но ние разчитаме на тяхното развитие и израстване. Има дефицит от качествени български състезатели и отборите в челото с по-големи бюджети взимат по-добрите българи и имат предимство.

 

Как виждате първенството до момента?

-Не мисля, че първенството е по-силно от предните години. По-скоро силите са по-изравнени и е по-интересно за зрителите. Почти всеки може да победи всеки. Това придава повече загадъчност, изключвам Черноморец, който играе най-постоянно, има много добра селекция и закономерно е на първо място, но останалите.

 

Какво си пожелавате за новата година?

-Пожелавам здраве, без контузии през 2024-а година, за да може да показваме възможностите си. Това пожелавам и на цялото баскетболно общество. И да успеем с нашите изяви да привлечем повече деца, и повече спонсори, да използваме еуфорията и около Везенков, за да имаме бъдеще.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи