Георги Младенов: Да живеем за баскетбола, а не от него


Георги Младенов: Да живеем за баскетбола, а не от него
(сн. НБЛ)
02-01-2024 19:47 | Иван Вълчанов

В началото на новата 2024 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели старши треньорът на Миньор Георги Младенов:

 

Каква година изпращате?

- Справяме се прилично, може да бъде още по-добре. В общ план, смятам, че ще свършим това, което сме си поставили. Един отбор не се гради за месец-два, има нужда от 2-3 години, за да има някаква стойност. Надявам се следващата година да сме една идея по-добри, и като баскетболисти, и като хора. Това върви ръка за ръка.

 

Как виждате първенството до момента?

- Много от отборите са равни, има едни 7 отбора, които сме много близо. Ние победихме ЦСКА, но не сме направили нещо особено, нищо още не е. Тези победи ни създават самочувствие, но това не значи, че сме свършили работата. Първенството е изравнено, 6-7 отбора, борбата ще е за шестицата, и след това първите 8. Това е целта, да играем плейофи. Тази цел съм я поставил аз, и мисля, че е постижима.

 

Какво си пожелавате за Новата година?

- Да сме здрави, да изпълняваме плановете си, да сме добри хора, по-истински хора. Да почнем да бъдем от тези, които живеем за баскетбола, а не от него.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи