Алекс Симеонов: 20 точки не е реална разлика за този мач и за тези два отбора


Алекс Симеонов: 20 точки не е реална разлика за този мач и за тези два отбора
(сн. НБЛ)
07-01-2024 15:32 | Max Sport 2

Баскетболистът на Рилски спортист Алекс Симеонов бе най-резултатен за успеха срещу Балкан, а ето какво сподели той след срещата:

 

„Балкан е добър отбор. Баскетболът е спорт на серии, ние имахме нашите, после те. Играха добре с ниска петица, вкараха някои трудни тройки и така се върнаха в мача. Очаквано. Нямаше как да дойдат и да се предадат. Все пак те са Балкан Ботевград – шампионите.

 

Хубавото е, че изконтролирахме мача, лошото е, че за пореден път водим с 20 точки и накрая треперим до последно. Трябва да си вземем нашите поуки, но пак казвам – това е шампионът. Очаквано е и те да имат такъв момент, в който да се доближат, 20 точки не е реална разлика за този мач и за тези два отбора.

 

Безспорно при борбата можеше да се справим по-добре, но те играха с трима високи – Данчо, Митко и Грозев. Борбата е и въпрос на шанс, тя е пласиране, но понякога топката отскача на другата страна. Ние провокирахме и трудни шутове, които накрая вкараха, преди не, и затова се получи тази разлика накрая.

 

За предишния треньор не мога да кажа много, защото бях малко с него. Каквото и да кажем ние и вие, спортните журналисти, резултатите говорят - отборът върви нагоре. Надявам се да сме здрави всички и до плейофите да стигнем най-нагоре, а по-добрият да победи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Алекс Симеонов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи