Спартак Плевен надви Ямбол след отличен последен период


Спартак Плевен надви Ямбол след отличен последен период
(сн. BGbasket.com)
24-01-2024 20:47 | Деляна Кадиева

Спартак Плевен успя да стигне до трети пореден успех в отложен двубой от 17-ия кръг на Sesame Национална баскетболна лига. Баскетболистите на Любомир Минчев надиграха Ямбол с 80:67 в среща, изиграна в зала "Балканстрой". Домакините удържаха противника си след добра последна четвърт, спечелена след 18:9.

 

За тима от Плевен в игра отново се завърнаха Ивко ИвковКонстантин ТошковСтанимир Маринов, Браянт Томас и Талиб Зана, но е все още без Родни Първис. За гостите в състава липсваха Иван Лилов и Александър Матушев.

 

След този двубой Спартак Плевен се изкачва до четвърта позиция в класирането с баланс 12-5, като му предстои домакинство над Шумен само след 3 дниЯмбол пък се нарежда на осмо място и има на сметката си 7 победи и 11 поражения. Той ще посрещне Балкан също на 27 януари.

 

Отборът на Спартак Плевен започна по-уверено срещата и поведе в първите минути с 9:5. Баскетболистите на Тони Дечев наваксаха крехкото изоставане и след бърза атака на Питър Кис излезнаха напред в резултата при 11:9. Домакините успяха да изравнят преди края на периода, но Николай Михайлов отбеляза тройка, за да осигури 3 точки аванс след 10 минути игра.

 

Втората четвърт също започна равностойно, като след 4 минути игра двата състава си бяха отбелязали съответно по 9 точки за Спартак и 8 за Ямбол. Състезателите на Любомир Минчев съумяха да си върнат лидерската позиция след тройка на Константин Тошков и кош на Цветомир Чернокожев, но последва ново равенство при 31:31. Питър Кис бе наказан с техническо нарушение след реакция, а Николай Михайлов се разписа с 5 бързи точки за нова преднина на тима си - 36:32. Независимо от успешния наказателен удар на Кис, Спартак Плевен направи серия от 8 безответни точки и накара Тони Дечев да вземе едноминутно прекъсване. То обаче не помогна на тима от Ямбол, а домакините останаха с аванс от 3 на почивката.

 

Още в първите минути след подновяването на играта Кевин Хънт бе наказан с техническо за симулация, а домакините се възползваха и направиха силна серия от 14:6, за да се измъкнат напред с двуцифрена преднина за първи път в срещата - 54:43. Ямбол върна 11 от изоставането си и намали разликата до едва 2 точки след добри включвания на Питър Кис и Николай Михайлов. Серията обаче бе спряна с лесен кош от средна дистанция на Алекс Ломакс, а в края на частта Спартак си осигури аванс при 62:58 след бърза атака отново на Ломакс.

 

В последната десетка от срещата домакините натиснаха противника си и успяха да направят серия от 18:7 след две поредни тройки на Константин Тошков. Тя се оказа и достатъчна на Спартак да затвори мача с двуцифрена разлика. Кевън Хънт пък не успя да доиграе мача, след като получи второ техническо нарушение за реакция и се наложи да напусне залата.

 

За успеха най-резултатни с по 16 точки бяха Николай Стоянов и Талиб Зана, като вторият оформи и дабъл-дабъл от 16 борби. Браянт Томас завърши с 15, с 14 точки, 6 борби и 6 асистенции финишира Константин Тошков

 

Питър Кис бе най-добър за тима на Ямбол, като записа 22 точки и 7 борби, Николай Михайлов оформи дабъл-дабъл от 18 и 10 борби, с 12 и 5 асистенции завърши Кевин Хънт, с 11 точки остана Павел Маринов.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Ямбол
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи