Любомир Киров: Не ме интересува коя поредна победа ни е това


Любомир Киров: Не ме интересува коя поредна победа ни е това
(сн. НБЛ)
10-03-2024 16:01 | Max Sport 2

Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров сподели мнението си след победата на неговия тим срещу Спартак Плевен в Sesame НБЛ:

 

„Първо искам да поздравя моя отбор, защото днес всички играха като един и това е начинът, по който трябва да изглеждаме занапред. Днес успяхме да го направим. Всичко дойде от играта ни в защита, бяхме доста агресивни във важните моменти. Разбира се, отборът на Плевен също беше агресивен, ние отговорихме на това нещо, Не ме интересува коя поредна победа е, а ме интересува играта на отбора. Изключително съм щастлив от това, което показахме днес като отборен баскетбол.

 

Ние се подготвихме преди мача чисто тактически, въпреки че няма какво толкова много да се изненадаме. Вече отборите се познаваме доста добре. Идеята беше да бъдем агресивни и в двете фази, не само в защита, а и в нападение, защото имаме много качества и там. Успяхме да го направим и това даде резултат.

 

Четем добре ситуациите в защита, изпълнихме задачите в защита, което е най-важното. Бяхме концентрирани почти през всички 40 минути, с изключение на втората част, в която направихме малко грешки в нападение, но концентрацията беше на високо ниво и това беше основното според мен.

 

Ние не влизаме като фаворит за Купата, такъв е отборът на Бургас. Те са домакини, те искат Купата още от не знам колко месеца. Ние влизаме като отбор, който отива да се бори във всеки мач. Имаме един гарантиран такъв – този с Академик Пловдив. Ние не мислим за друго, а само за този мач, затова се готвим за сериозен четвъртфинал."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Любомир Киров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи