Алекс Симеонов: Трябва да бъдем по-смирени, нищо не сме направили


Алекс Симеонов: Трябва да бъдем по-смирени, нищо не сме направили
(сн. НБЛ)
10-03-2024 15:30 | Max Sport 2

Рилски спортист надви Спартак за 14-ата си поредна победа, но баскетболистът на тима от Самоков Алекс Симеонов призова всички в отбора му да стоят здраво стъпили на земята. Ето какво още каза той, след като стана и MVP на срещата:

 

„Всички влязохме мотивирани. Това е отбор, който предишния път имаше някои въпросителни относно нашата победа, смятам, че днес такива въпросителни няма. Хвърлихме се всички, играхме отборно и се поздравихме с успеха.

 

В нападение вече за всеки противник има отделна тактика, но в защита винаги се стараем да бъдем по-агресивни и да използваме предимството, а именно дългата пейка. В нашия отбор всеки един играч влиза и помага на отбора, така интензивността се покачва. Това е огромен плюс за нас, радвам се, че беше така. Смятам, че бяхме и агресивни, и умни в ключови отигравания, които ни дадоха преднина и едно спокойствие накрая.

 

На мен ми е за трети път подобна ситуация в Рилски спортист (б.р. дълга победна серия), стоим здраво стъпили на земята. Нищо не сме направили към момента. Да, победите са хубави и това е нашата работа, но важното тепърва предстои. Идва Купата, няма да има слаб съперник, след това има и плейофи. Напълно наясно сме, че това е хубаво, но и отговорност, и нещо, което искаме да надградим, а не успяхме предните пъти. Трябва да бъдем малко по-смирени и да играем здраво всеки мач, за да се борим за успеха."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Алекс Симеонов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи