Черноморец очаква завръщането на двама


Черноморец очаква завръщането на двама
(сн. НБЛ)
13-03-2024 15:05 | Веселин Михайлов

Черноморец по всяка вероятност ще разполага с всичко налично в турнира за Купата на България. Очаква се на разположение на „акулите“ за Финалната осмица в Бургас да бъдат двама от основните им фигури. Става дума за Христо Захариев и Тони Троша, научи BGbasket.com.

 

Захариев страда от болки в крака и за последно бе на линия за мачовете на националите по време на първия игрови прозорец от квалификациите за Евробаскет 2025. Последният мач на капитана на действащите вицешампиони в Sesame НБЛ бе в средата на февруари срещу Левски. Крилото пропусна първите 3 срещи в Топ 6 от елита. 

 

 

В последните дни старши треньорът Васил Евтимов изрази надежди, че 33-годишният баскетболист ще бъде готов за старта на надпреварата. През този сезон 199-сантиметровият стрелец може да се похвали със средни показатели от 17.7 точки, 4.5 борби и 3.5 асистенции за 22 мача в първенството.

 

 

Ситуацията с Троша е доста по-различна. Както е известно, колумбиецът се присъедини към отбора отново в средата на миналата седмица след дълго отсъствие, причинено заради визови проблеми. Центърът бе извън България над три месеца, но се включи в тренировъчния процес на „акулите“ още след пристигането си на наша земя.

 

Все пак 29-годишният баскетболист не взе участие в двубоя с ЦСКА в събота, като от клуба не дадоха яснота за състоянието му, след като за последно той бе по екип срещу Шумен в началото на декември. Подобно на Захариев, той също трябва да бъде готов за турнира. През сезона 210-сантиметровият гигант записва по 11.6 точки, 5.5 борби и 2.2 асистенции за 10 мача в първенството.

 

Финалната осмица в „Арена Бургас“ ще се проведе от 15 до 17 март, а Черноморец ще има за съперник ЦСКА на четвъртфиналите. „Акулите“ и „армейците“ ще сложат край на първия ден от турнира, тъй като ще се срещнат от 20:30 часа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Христо Захариев, Тони Троша, Купа България, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи