Любомир Киров: Имаме сили да вземем титлата


Любомир Киров: Имаме сили да вземем титлата
(сн. НБЛ)
23-03-2024 20:57 | BGbasket.com

Рилски спортист се поздрави с четвърта победа в Топ 6 на Sesame НБЛ и общо 15-та поредна. „Скиорите“ не оставиха никакви надежди на Черно море Тича след категоричното 106:70 в зала „Христо Борисов“. Наставникът Любомир Киров е на мнение, че Рилецо има сили да спечели титлата. Ето какви бяха неговите думи пред колегите от БТА:

 

Честно да ви кажа аз очаквах след това, което Черно море игра на Купата, защото там се представи слабо, очаквах тук тежък мач. Обаче не се оправдаха моите очаквания. Ние реагирахме след тази загуба от Черноморец, играхме много агресивно в защита. Ние в нападение можем да играем и това доведе до този резултат.

 

Александър Янев има някаква болежка, надявам се да отшуми до няколко дни и да бъде готов за следващия мач с Балкан. Смятам, че имаме сили да вземем шампионската титла, но продължаваме да гледаме мач за мач“, сподели Киров.

 

Категоричният успех на Рилски коментира и Алекс Симеонов, който поведе листата на реализаторите и остана на крачка от дабъл-дабъл. Крилото завърши с 20 точки, 8 борби и 1 асистенция за 23 игрови минути. Ето какво каза българският национал:

 

Влязохме в мача пределно мотивирани и мобилизирани. Знаете, че във Варна се играе трудно. Няма отбор, който да дошъл на разходка. Ние знаехме това, знаехме, че Черно море играе много силно в своята зала и трябваше да подходим от първата минута доста агресивно, което и направихме.“

 

Смятам, че в един момент ги пречупихме със защита, оттам се отвори и нашата игра в нападение и се поздравихме с успех. Турнирът за Купата е специфичен. Видяхте, че играхме добре безспорно на полуфинала, загубихме с кош в последната секунда, но това е баскетболът. Минало е, гледаме напред да си свършим работата и да се приготвим за плейофите. Разбира се, че шампионската титла тази година отива на Рилски спортист.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Любомир Киров, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи