Любомир Киров: В петия мач ще играе сърцето на всеки баскетболист


Любомир Киров: В петия мач ще играе сърцето на всеки баскетболист
(сн. НБЛ)
14-05-2024 23:10 | Веселин Михайлов

Рилски спортист пропусна златна възможност да си гарантира място на финала в Sesame НБЛ. „Скиорите“ отстъпиха драматично пред Спартак Плевен с 81:83 в четвъртия мач от полуфиналите в зала „Балканстрой“. Наставникът Любомир Киров подчерта къде Рилецо е загубил срещата и каза какво ще бъде определящо за следващата в Самоков.

 

За пореден път се получава да допуснем в нашата игра да ни вземат борбата в нападение и да ни преборят. Домакините овладяха 18 борби под нашия кош, от които вкараха 16 точки от втори шанс. Ние имаме 18 грешки, няма какво повече да говорим. Загубихме само с 2 точки, имахме свободна стрелба за победата във финалната сирена. Бориха се и двата отбора, може би повратният момент бе изгонването на Родни Първис, което направи домакините по-задружни. Няколко техни тежки шута, лоши наши защити и ситуации при един на един доведоха до загубата.

 

Чавдар Костов не игра в края, тъй като му стъпиха на крака, който го боли. Надявам се да е добре и да стисне зъби за петия мач“, поясни младият специалист.

 

И двата отбора играем много равностойно. Желанието на играчите да се хвърлят и да играят ще бъде от решаващо значение за пета среща в Самоков. Нямам си и представа вече от гледна точка на тактиката, тя няма да играе. В петия двубой ще играе сърцето на всеки баскетболист и на отбора. Вярвам в моя тим, имаме страхотен характер, така че ще се сборим и се надявам да спечелим.

 

Не е изключено да видим в игра Александър Янев още в Самоков“, отбеляза Киров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Любомир Киров, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи