Христо Захариев: Ако всички бяхме здрави, щяхме да спечелим титлата


Христо Захариев: Ако всички бяхме здрави, щяхме да спечелим титлата
(сн. НБЛ)
27-05-2024 21:23 | Max Sport 2

Капитанът на Черноморец Христо Захариев е уверен, че неговият тим е имал сили да спечели титлата в Sesame НБЛ през този сезон, но само контузиите са попречили това да се случи.

 

Бургаският отбор все пак завърши с медали от шампионата, след като се пребори за бронза, а след победата срещу Спартак в решителния трети мач Захариев направи равносметка за постигнатото и сподели би ли останал в тима и догодина:

 

„Бяхме мотивирани да спечелим бронза, тъй като това е успех за отбора, за града. Този сезон мина адски бързо и мисля, че беше много успешен за нас, тъй като спечелихме Купата, бяхме през цялото време първи. Нямахме късмет с контузиите, имаше адски много през целия сезон, така и не успяхме да играем в целия състав, може би епизодични 1-2 мача. Накрая, когато беше най-важно, не бяхме в пълен състав, което ни попречи да спечелим. Сигурен съм, че ако бяхме всички здрави, щяхме да спечелим и титлата, защото бяхме събрани страхотни момчета начело с Васил Евтимов и Мишо Капитанов. Но така е било писано. Мисля, че изпращаме успешен сезон.

 

Искахме да спечелим най-вече заради нашите фенове. Искам да им благодаря за подкрепата, която ни показват през цялата година. Съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме с титлата.

 

Ще се радвам да остана, но засега не знам още нищо. Ще си починем първо, ще премислим и ще седнем да говорим, но наистина беше чест за мен, че бях капитан тази година на този отбор и ще се радвам да остана и да пак да бъда.

 

Атмосферата беше чудесна, химията в отбора беше невероятна. Играхме много атрактивен и красив баскетбол. Мисля, че хората го оцениха и затова имахме толкова толкова хубави моменти, правихме красиви изпълнения. Наистина може би беше до малко късмет. Искам пак да благодаря на всички, които ни подкрепяха, изпращаха ни съобщения, снимаха се с нас, искаха автографи. Цял сезон беше невероятно. Мисля, че беше успешен сезон с леки чувства на разочарование."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Христо Захариев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи