Още един сезон за Любомир Минчев начело на Спартак


Още един сезон за Любомир Минчев начело на Спартак
(сн. НБЛ)
10-06-2024 21:35 | Веселин Михайлов

В Спартак Плевен нямат никакво намерение да правят промени на треньорския пост. На пейката на „синьо-белите“ в близко бъдеще ще продължи да бъде Любомир Минчев. Това потвърди генералният мениджър на клуба Богдан Петков. Наставникът ще води тима от Плевен и през следващия сезон.

 

Той ще бъде треньор. Не виждам смисъл от промени, няма повод и причина да се стига до тях. Свършихме добра работа, продължавам да твърдя, че това е най-добрият български треньор, без да искам да подценявам неговите колеги. Мисля, че работим добре заедно и напредъкът при отбора е очевиден при този наставник. Тепърва започваме разговори за работата по селекцията“, подчерта Петков.

 

Минчев пое спартаклии в началото на 2023 година и постепенно резултатите им се подобриха, особено през миналия сезон. Под негово ръководство Спартак стигна до среброто в турнира за Купата на България и се нареди на четвъртото място в плейофите на Sesame НБЛ, а освен това дебютира и в Европейската северна лига, където остави добри впечатления и записа историческа победа.

 

Преди това 53-годишният специалист бе начело на Левски, Лукойл Академик, Черно море Тича и Берое , както и на косовския Трепча. Бивш селекционер е националния отбор на България за мъже. Също така бе наставник още на подрастващите мъжки формации при юношите и младежите.

 

Срещу неговото име с Берое личат Купата на България и трофеят в Балканската лига, както и суперкупата на страната. Със старозагорския и завоюва и едно сребро в родния елит. При престоя си в Левски спечели едно сребърно и едно бронзово отличие за купата на страната, като има и един бронз в шампионата. Може да се похвали и с бронзов медал за Купата на България, който спечели с „моряците“. Във визитката на опитния треньор можем да прибавим още Купа на Косово и сребърно отличие от местното първенство. Той изведе  Трепча и до Суперкупата на Лига Уника.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Любомир Минчев, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи