Още три години за литовски стрелец в Панатинайкос


Още три години за литовски стрелец в Панатинайкос
(сн. euroleaguebasketball.net)
12-07-2024 13:41 | BGbasket.com

В Панатинайкос продължават с важните решения. След запазването на Джериан Грант, гърците съхраниха поредна основа фигура. Под ръководството на Ергин Атаман ще продължи да се изявява Мариус Григонис, анонсираха официално от клуба. Литовецът и отговорните фактори на тима от Атина се разбраха за ново споразумение, което е до края на сезон 2026/2027.

 

 

 

Крилото акостира в редиците на „зелените“ през лятото на 2022 година и не се нуждаеше от много време, за да си извоюва статута на лидер. През миналия сезон точната ръка на литовския национал помогна на „детелините“ да триумфират в Евролигата и със златото на Гърция, както и да спечелят среброто в турнира за купата на страната.

 

 

 

През миналия сезон Григонис се отличи със средни пказатели от 9.1 точки, 2.6 борби и 1.3 асистенции за 41 мача в Евролигата, докато в елита на южната ни съседка финишира с по 9.2 точки, 2.3 овладени под двата ринга топки и 1.5 завършващи подавания за 35 срещи. 

 

В своята кариера 30-годишният баскетболист е играл още за испанските Манреса, Тенерифе и Уеска, германския АЛБА Берлин, литовския Жалгирис и руския ЦСКА Москва. 198-сантиметровият стрелец остави сериозна следа в тима от Каунас, където на три пъти стана шампион на Литва и на два спечели купата на страната. С Тенерифе завоюва златото в Шампионската лига, като бе избран за MVP на финалите в най-силния турнир, организиран от ФИБА. Освен това вдигна и Суперкупата на ВТБ Лигата с ЦСКА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Панатинайкос, Мариус Григонис, Евролига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи