САЩ не се огъна пред Австралия в Абу Даби (видео)


САЩ не се огъна пред Австралия в Абу Даби (видео)
(сн. USA Basketball/twitter)
16-07-2024 09:18 | BGbasket.com

Националният отбор на САЩ продължава по план преди Олимпийските игри в Париж. Действащите олимпийски шампиони се наложиха над Австралия с 98:92 в контрола, изиграна в „Етихад Арена“, Абу Даби. По този начин селекцията на Стив Кър накара австралийците да допуснат първа грешна стъпка в проверките.

 

Американците все още не знаят какво е загуба в подготовката си за Игрите във френската столица и могат да се похвалят с две победи, а баскетболистите на Браян Горджиян разполагат с три успеха и едно поражение, като имат на сметката си и равенство. Утре (сряда) „янките“ ще премерят сили със Сърбия, докато още тази вечер австралийците ще премерят сили със западните ни съседи.

 

 

 

Офанзивният потенциал на американците влезе в действие още в откриващите минути, в които на намериха пътя към двуцифрената разлика и в края на встъпителния период се отскубнаха с 11 точки. „Янките“ запазиха нивото си в нападение и в следващата десетка, когато не допуснаха срив и се оттеглиха в съблекалнята при 53:37.

 

 

 

Актуалните олимпийски шампиони си издействаха 15-точков актив след 30 минути игра. Австралийците дадоха да се разбере, че не са боксова круша и започнаха да гледат смело към обрата в заключителната четвърт, но американският тим не се огъна до финалната сирена.

 

 

 

Антъни Дейвис вдъхнови американците със 17 точки и 14 борби. Девин Букър се разписа с 16 точки, Антъни Едуардс го последва с 14, по 10 нанизаха Бам Адебайо, Леброн Джеймс и Джоел Ембийд, който финишира с 5 борби.

 

Джок Ландейл блесна за „кенгурата“ с 20 точки, 7 борби и 6 асистенции. Джош Гиди регистрира 17, 8 овладени под двата ринга топки и 7 завършващи подавания, Дайсън Даниелс отбеляза 14 точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, САЩ, Австралия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи