Австралия се върна на правия път срещу Сърбия


Австралия се върна на правия път срещу Сърбия
(сн. Basketball Australia/Twitter)
17-07-2024 09:21 | BGbasket.com

Националният отбор на Австралия си припомни вкуса на успеха на бърза ръка преди Олимпийските игри в Париж. Момчетата на Браян Горджиян надиграха Сърбия с 84:73 в контрола, която се изигра в „Етихад Арена“, Абу Даби. Така австралийците нанесоха първо поражение на сърбите в проверките, които са част от подготовката и на двата тима за Игрите във френската столица.

 

„Кенгурата“ имат на сметката си четири победи и едно поражение, както и едно равенство, докато съставът на Светислав Пешич разполага с успех и поражение. На 19 юли (петък) австралийският тим ще срещне Пуерто Рико, а по-късно тази вечер „орлите“ ще премерят сили със САЩ именно в столицата на Обединени арабски емирства.

 

 

 

Австралийците удариха първи и не се забавиха с взимането на инициативата, повеждайки с 5 точки след 10 минути игра. Западните ни съседи постепенно поизравниха силите във втората част и впоследствие обърнаха хода на събитията в своя полза, за да се изстрелят на голямата почивка при 40:39.

 

 

 

Интригата придоби съвсем друг вид при подновяването на играта, когато двата отбора се надпреварваха да си разменят водачеството, след което „кенгурата“ си издействаха преднина от 3 точки в края на предпоследния период. Сърбите отговориха на предизвикателството във финалната десетка за пореден обрат, но техните съперници имаха последната дума и със силен край заслужиха победата.

 

 

 

Патрик Милс нямаше спиране за победителите с 28 точки, 5 асистенции и 4 точни шута зад дъгата. Данте Екзъм регистрира 15 и 7 борби, Джош Гиди записа 13 и 6 овладени под двата ринга топки.

 

Филип Петрушев поведе листата на реализаторите за „орлите“ със 17 точки. Никола Йокич приключи с 14 и 14 борби, Алекса Аврамович и Никола Милутинов реализираха по 12, като вторият има и 5 овладени под двата ринга топки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Австралия, Сърбия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи