Канада сломи Франция в присъствието на Мартин Хорозов (видео)


Канада сломи Франция в присъствието на Мартин Хорозов (видео)
(сн. Canada Basketball/twitter)
20-07-2024 09:28 | BGbasket.com

Канадският национален отбор се поздрави с първи триумф по време на своята подготовка за Олимпийските игри в Париж. Селекцията на Жорди Фернандес се наложи над Франция с 85:73 в контрола, изиграна в Cо Met Arena, Орлеан. Това помогна на канадците да нанесат трето поредно поражение на французите преди старта на най-големия спортен форум. Проверката не мина без българско участие, тъй като Мартин Хорозов бе сред реферското трио.

 

Канадците имат победа и загуба на този етап, а съставът на Венсан Коле разполага с два успеха и три поражения. На 21 юли (утре) „кленовите листа“ ще премерят сили с Пуерто Рико, докато в същия ден „петлите“ ще домакинстват на Австралия.

 

 

 

Гостите първи нанесоха своя удар в началните минути и не се забавиха да държат водачеството в свои ръце, което им отвори пътя към разлика от 6 точки в края на дебютния период. Канадците продължиха в същия дух и през цялата втора част, за да останат в ролята на лидери и да се приберат в съблекалнята при 44:40.

 

 

 

Сценарият се повтори и в третата десета, след която „кленовите листа“ си издействаха 6-точкова преднина. В заключителната четвърт северноамериканците настъпиха допълнително газта и сломиха френската

съпротива.

 

 

 

Шай Гилджъс-Алезандър създаде проблеми на френската защита и поведе канадците към успеха, отчитайки се с 23 точки, 5 борби и 5 асистенции. Ар Джей Барет се разписа с 21 точки, Кели Олиник добави 14, Андрю Нимбхард приключи с 10 и 5 асистенции.

 

Гершон Ябуселе бе над всички за „петлите“ с 19 точки, включително и с 4 успешни шута зад дъгата. Руди Гобер се отчете с 12 и 6 борби, Нандо де Коло наниза 11 точки. Виктор Уембаняма им 10 и 7 овладени под двата ринга топки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Мартин Хорозов, Канада, Франция
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи