САЩ се спаси от резил срещу аутсайдер в Лондон (видео)


САЩ се спаси от резил срещу аутсайдер в Лондон (видео)
(сн.USA Basketball/Twitter)
21-07-2024 09:40 | BGbasket.com

Националният отбор на САЩ остава на перфекния път преди старта на Олимпийските игри в Париж. Настоящите олимпийски шампиони оцеляха срещу аутсайдера Южен Судан със 101:100 контрола, която се изигра в "О2 Арена", Лондон. Въпреки че изоставаше с двуцифрена разлика, селекцията на Стив Кър срещна доста трудности по пътя си към триумф №4 в своята подготовка, спирайки силната серия на играчите на Ройял Айви от два последователни успеха. 

 

Американците все още не познават вкуса на загубата и могат да се похвалят с четири поредни победи. От своя страна южносуданците приключиха своя подготвителен период с два успеха и две поражения. На 22 юли (понеделник) "янките" ще имат за съперник Германия в английската столица, а за африканците това бе последна проверка преди Игрите във френската столица, където отново ще срещнат американските баскетболисти, тъй като и двата отбора с в една група. 

 

 

 

Размяната на серии се превърна в основен фактор на старта. Все пак равенството често бе изписвано на таблото, а в края на дебютната част африканците се постараха да измъкнат разлика от 2 точки. Символичните гости не се притесниха от внушителната селекция на своите съперници и през втората част погледнаха смело към двуцифрената преднина, за да се изстрелят при 58:44 на голямата почивка.

 

 

 

Американците се нуждаеха от време, за да намерят себе си в третия период. Тогава символичните домакини започнаха да крачат към обрата и в крайна сметка се добраха до актив от 5 точки след 30 минути игра.

 

 

 

В заключителната четвърт южносуданците отново дадоха отпор и често поглеждаха смело към водачеството, което се оказа в техни ръце чрез тройка на Джей Ти Тор 20 секунди преди края. В ответната атака мощен пробив на Леброн Джеймс върна лидерството от точка на американския лагер с оставащи 8 секунди на часовника, а нападение по-късно Карлик Джоунс и Уейниън Гейбриъл пропуснаха да шокират своите съперници. 

 

 

 

Леброн Джеймс затвърди ролята си на лидер и поведе американците, отчитайки се със своите 23 точки, 6 борби и 6 асистенции. Антъни Дейвис последва неговия пример с 15 и 11 овладени под двата ринга топки, Джоел Емибийд финишира с 14 и 7 овладени под двата коша топки. Стеф Къри се разписа с 12 точки, Антъни Едуардс остави срещу името си 11. 

 

Мериал Шайок блесна за африканците с 25 точки, включиелно и с 6 успешни шута зад дъгата. Карлик Джоунс регистрира трипъл-дабъл от 15, 11 борби и 11 асистенции.

 

 

 

Джей Ти Тор отбеляза 14 точки, Уейниън Гейбиръл има 11 и 6 овладени под двата ринга топки. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, САЩ, Южен Судан,
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи