Ситуацията с Везенков създава неяснота в Олимпиакос


Ситуацията с Везенков създава неяснота в Олимпиакос
(сн. twitter)
21-07-2024 13:15 | BGbasket.com

Наближават 20 дни, откакто се разбра, че Александър Везенков е пред завръщане в Олимпиакос, но към този момент неяснотите остават. Както е известно, българският национал бе пратен от Сакраменто Кингс в редиците на Торонто Раптърс в края на юни, а неговото бъдеще продължава да вълнува медиите, особено в Европа. Костас Цамбурис от fosonline.gr съобщава, че ситуацията, свързана с крилото, може да повлияе върху работата по селекцията на гърците.

 

Гръцкият журналист се върна година назад, когато напускането на българина и Костас Слукас оказа сериозно влияние върху състава на „червено-белите“. Според него историята може да се повтори и това лято, тъй като бавният процес, свързан с евентуалното завръщане на 28-годишниия баскетболист, със сигурност ще накара тимът от Пирея да прибегне до рокади и да се лиши от услугите на част от своите основни фигури. В това число влизат Найджъл-Уилямс Гос, Шакил МакКисик и Филип Петрушев, а не се изключва и раздяла с Никола Милутинов.

 

Най-голямата въпросителна обаче е свързана с Алек Питърс, който придоби съвсем различна роля след напускането на 206-сантиметровия стрелец в посока НБА. Американецът бе резерва именно на сина на Сашо Везенков, след като акостира в отбора преди 2 години, а в края на февруари удължи договора си до края на сезон 2025/2026.

 

Към момента гърците проявяват търпение към казуса с родения в Никозия играч. Все пак се очаква в следващата седмица да има повече информация по темата, когато неговият агент Ник Лотсос ще пътува до САЩ за преговори с канадците. Въпреки непрестанните слухове за раздяла между двете страни, „динозаврите“ се надяват на положителна развръзка и не изключват възможността да задържат Спортист №1 на България за 2022 и 2023 година. Везенков има още една година гарантиран договор, което се явява и голямата преграда за напускането на Торонто.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Торонто Раптърс, Олимпиакос
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи