Чавдар Костов ще продължи да брани честта на Рилски


Чавдар Костов ще продължи да брани честта на Рилски
(сн. https://balkan-basket.com)
22-07-2024 12:46 | Веселин Михайлов

В Рилски спортист работят здраво по селекцията. Настоящите шампиони в Sesame НБЛ не смятат да се отказват от услугите на своя капитан. Треньорските наставления на Любомир Киров ще продължи да изпълнява Чавдар Костов. Това потвърди президентът на клуба инж. Петър Георгиев пред BGbasket.com. Бившият национал ще брани цветовете на тима от Самоков и през следващия сезон.

 

Гардът стана част от Рилецо през лятото на 2022 година и лидерските му качества веднага си проличаха. През миналия сезон роденият в София играч бе в основата на първата титла на България в историята на Рилски и помогна за класирането на полуфиналите в турнира за купата на страната. Костов остави срещу името си средни показатели от 12.0 точки, 3.2 борби и 2.2 асистенции за 43 мача във всички турнири на родна земя.

 

Със самоковския тим има и една Суперкупа на България. 

 

Преди това 36-годишният баскетболист носеше екипите на Лукойл Академик и Левски гръцките Кавала и Кими, както и на северномакедонския Работнички Скопие. Той остави огромна следа при „студентите“, с които е петкратен шампион на НБЛ и спечели три пъти Купата на България, като има и едно сребърно отличие от последната надпревара.

 

Визитката на 196-сантиметровия стрелец със „сините“ също е впечатляваща, след като има една титла в родния елит, една Купа и една Суперкупа на България. Може да се похвали още с четири сребърни медала в турнира за купата на страната. Срещу името му личи още едно сребро в българското първенство и бронз, както и едно второ място в Балканската лига.

 

Към индивидуалната му колекция можем да добавим и приза за Най-полезен играч за Суперкупата на България през 2019 г. С Работнички е двукратен носител на Купата на Македония, има и едно злато на западната ни съседка. Освен това е MVP на финалите за Купата на Македония през 2019 г. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чавдар Костов, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи