Официално: Пътищата на Везенков и Торонто се разделиха


Официално: Пътищата на Везенков и Торонто се разделиха
(сн. twitter)
22-07-2024 22:35 | BGbasket.com

Пътят на Александър Везенков към Европа вече е широко отворен. Българският национал бе официално освободен от Торонто Раптърс тази вечер. По този начин крилото е все по-близо до това отново да облече екипа на Олимпиакос, а това вече е въпрос само на дни. Според информацията отборите от НБА имат 48 часа на разположение, за да си осигурят неговите услуги, но ако това не се сучи, той вече няма да има никакви пречки отново да играе на Стария континент.

 

 

 

Както е известно, българинът се озова в редиците на канадците в края на юни, когато бе трансфериран от Сакраменто Кингс. Впоследствие стана ясно, че 28-годишният баскетболист няма намерение да продължи своя път отвъд океана, тъй като гърците сториха всичко по силите си да го върнат в своите редици и по всичко личи, че ще успеят. 206-сантиметровият стрелец имаше още една гарантирана година от своя договор на стойност 6.6 милиона долара.

 

 

 

Според журналиста Кийт Смит, българският играч е откупил своите права и това е довело до раздялата с „динозаврите“. Въпреки че синът на Сашо Везенков искаше да напусне, от Торонто нямаха намерение да се разделят толкова лесно с него и дадоха индикации за това в предишните седмици, но изглежда, че последните му действия са оказали сериозно влияние.

 

 

 

Информациите гласят още, че Спортист №1 на България се е договорил устно с тима от Пирея за следващите 5 години, в които ще заработи 20 милиона евро. Така Везенков е на път да защитава отново цветовете на гърците, за които игра от 2018 до 2023 година.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Торонто Раптърс, Олимпиакос
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи